Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tilaa kannatustuotteitamme, autat samalla Kreetan kodittomia eläimiä. Tilattavissa muun muassa ainutlaatuinen koira-aiheinen ja kissa-aiheinen T-paita.

Turvallisempi huominen Kreetan kulkukoirille ja kissoille. Liittymällä jäseneksi, autat kodittomia koiria ja kissoja Kreetalla.

YHTEISTYÖTAHOJAMMEKreikan eläinsuojelu- ja luonnonsuojeluliitto / logo

Olemme tehneet yhteistyötä myös Kreikan eläinsuojelu- ja luonnonsuojeluliiton kanssa.
He auttavat kodittomia eläimiä myös Kreetan alueella.

 

Paikallisia tahoja, jotka auttavat kodittomia eläimiä:

Ambers Hope
- Tracee ja Jon Waltonin luotsaama yhdistys, joka keskittyy koirien kotiuttamiseen. Itsenäistä varainhankintaa esimerkiksi omilla huutiksillaan. Tekevät paljon hyvää työtä asennekasvatuksen osalta ja auttavat akuuteissa tilanteissa mahdollisuuksien mukaan. Järjestävät myös kuljetuksia eläimille, pääasiassa Englantiin.

Animals voice, Ierapetra
- heidän toimialueena on Ierapetran ranta-alueet ja ympäristö. He auttavat kissojen ja koirien akuuteissa tilanteissa ja ovat huolehtineet monista hylätyistä eläimistä jo vuosien ajan. He myyvät pienimuotoisesti paikallista taidetta ja käyttävät saamansa tuotot eläinten auttamistyöhön.

Dora Minolaki
- hän toimii Agios Nikolaoksessa ja auttaa löytämään koteja koirille. Tekee yhteistyötä Amber´s Hopen ja Hector´s Housen kanssa.

Gouves shelter
- iso tarha Heraklionin lähellä. He ovat jatkuvassa avustusten tarpeessa. Tarhalla yritetään myös itse saada omalla varainhankinnalla joitain kuluja katettua. He pyrkivät kotiuttamaan koiria tarhalta koko ajan ja heiltä voi adoptoida koiran yksityisesti. Yhdistykseltämme voi kysyä neuvoja yksityisadoption suhteen.

Hector´s House
-
toiminnasta vastaa yksin Sue Hawkins ja hän toimii Agios Nikolaoksen suunnalla. Hän osallistuu paljon yksittäsiin pelasturoperaatiohin ja Suen talon eteen jätetään usein koiria. Koirien määrä vaihtelee tarhalla, mutta pysyy pääasiassa alle sadassa koko ajan. Viime vuonna tarhalla oli paha Parvo-epidemia. Sue koittaa saada varainhankinnalla ja ruoka-lahjoituksilla toimintansa pyörimään. Hän tarvitsee apua koko ajan. Tarhalle voi myös mennä auttamaan ja hoitamaan koiria. Sue saa järjestettyä myös majoitusta kohtuuhintaan.

Nikos Tiskalakis
- hänellä on 80 koiran tarha Heraklionin lähellä. Nikosilla on vain alle 600 seuraajaa Facebookissa, joten toivomme, että mahdollisimman moni kävisi tutustumassa myös hänen toimintaansa. Sivut löytyvät nimellä Bronx familia Animal shelter Hersonissos Crete non profit Organisation.

• Noah´s Little Ark
- Animal Protection Society of Chania, jota luotsaa Silke Wrobel kymmenien vuosien kokemuksella.

Paws Paleohora 
- heidän toimialueena on Paleohoran ympäristö.

Takis shelter 
-
Takis Proestakis toimii Ierapetrassa ja sen ympäristössä. Takis tekee töitä vuorenrinteessä sijaitsevallaan tarhalla yksin. Koiria on noin 300, lisäksi tarhalla on myös kissoja. Hän on rakennnuttamassa tarhan alueelle taloa, jossa vapaaehtoiset voivat asua tarhalla työskentelyn ajan. Takis päivittää säännöllisesti Facebook sivujaan ja on siten tuonut Kreetan lohdutonta kodittomien eläinten tilannetta tietoon ja hän saa sitä kautta avustuksia. Takis onkin hyvin kiireinen auttaessaan niin koiria kuin kissojakin, eikä ehdi itse muuta varainhankintaa järjestämäänkään. Yksityiset adoptiot mahdollisia. Voit myös vierailla Takisin tarhalla. Muistathan sopia vierailuista etukäteen.

Tina Browne, Piroska EKanta ja Maria's cathouse
- he auttavat kissoja ja koiria 
Hanian ympäristössä. Heidän toimintaa tuemme pääasiassa osallistumalla ruokakustannuksiin ja tarvittaessa eläinlääkärikuluihin. Piroska vie paljon kissoja steriloitavaksi mahdollisuuksiensa mukaan.

 

• Anna's care for stray dogs ja  Triantafyllia Trou  
Anna Kakaraki ja Triantafyllia Trou pitävät  tarhaa Manner-Kreikassa. Molemmilla on tarhoillaan noin 90 koiraa, joista he koittavat huolehtia parhaansa mukaan. He huolehtivat myös useista muista eläimistä alueillaan.  Olosuhteet pohjoisessa ovat meille suomalaisille tutut, talvi on kylmä ja märkä ja ne tuovat omat haasteensa. Autamme heitä tarpeen mukaan. Molemmilla on myös saksalaisia avustusjärjestöjä taustatukena. Molemmille laitamme avustusta ruokaan, eläinlääkärilaskuihin ja muuta tarviketta tarpeen mukaan.


• Lisäksi autamme tarpeen mukaan muita yksittäisiä tahoja

 

Suosittelemme seuraamaan paikallisten tahojen facebook sivuja. Voit myös tukea heidän toimintaansa suoraan heidän sivujensa kautta, mikäli haluat tukea ja auttaa juuri tietyn tarhan toimintaa. Voit myös lahjoittaa rahaa esimerkiksi paikallisen tahon käyttämälle eläinlääkärille tai lemmikkieläinten liikkeeseen ruokarahaa, jonka paikalliset toimijat voivat käyttää ruuan hankintaan. Pienikin lahjoitus merkitsee heille paljon. Kiitos.

 

PAIKALLISTEN TAHOJEN FACEBOOK-SIVUJA:

• Animals voice, Ierapetra (facebook)
• Hectors House / Sue Hawkins  (facebook)
• Nikos Tiskalakis  (facebook)
• Noah`s little Ark / Silke Wrobel  (facebook)
• Paws Paleohora  (facebook)
• Takis Shelter non profit organisation  (facebook)
Anna's care for stray dogs (Manner-Kreikka)  (facebook)
• Walk with Donkeys sanctuary (Kreeta)  (facebook)

 

 

Hard Luck Paws eläinsuojeluyhdistys auttaa kodittomia eläimiä Kreetalla ja muualla maailmassa tarpeen mukaan. Kuvassa Silke Wrobel.

 

NOAH´S LITTLE ARK –  HANIAN ALUEELLA

Noah´s Little Ark:n perusti Silke Wrobel. Noah's Little Ark on myös saaren johtava eläinten hyväntekeväisyysjärjestö, joten se saa jatkuvia avunpyyntöjä myös poliisilta, palokunnalta sekä rannikkovartiostolta. Koska valtio ei tue toimintaa millään muotoa, on kaikki tuleva apu tarpeen. Silke on toiminut jo hyvin pitkään Kreetalla etenkin loukkaantuneiden eläinten ja hyljättyjen pentujen auttajana. Voit tukea heidän toimintaansa myös suoraan Noah´s Little Ark:n facebook sivujen kautta. Rahaa tarvitaan niin ruokaan, lääkkeisiin kuin eläinlääkärikuluihinkin. Yhdistyksen facebook sivuille päivitetään uusimpia tietoja kodittomista elämistä pääasiassa Hanian lähialueilta. 

 

NOAH´S LITTLE ARK:N SYNTY

Silke Wrobel syntyi Saksassa, Kielissä vuonna 1948 ja työskenteli pitkään sairaanhoitajana Hampurissa. Selvittyään voittajana raskaasta taistelustaan syöpää vastaan, hän muutti Kreetalle vuonna 1988.

Uudella kotisaarellaan Silke törmäsi eläinten sanoinkuvaamattomaan kärsimykseen ja Hanian kaupungin virallisella koiratarhalla todisti käsittämätöntä kaaosta ja laiminlyöntejä – koirat makasivat apaattisina ja liikkumattomina jo kuolleiden koirien rinnalla, kupeissaan vain mätänevää ruokaa, eikä juomavettä missään. Hän vuokrasi palan maata Akrotirin niemimaalta, otti koirat mukaansa ja Saksasta saatujen lahjoitusten avulla perusti oman tarhan, ensimmäisen " Arche Noah Kretan ".

Hän on auttanut jo yli 10 000 eläintä ja löytänyt koteja tuhansille ympäri Eurooppaa. Koirien ja kissojen lisäksi, Silke pelastaa villejä lintuja ( pöllöjä, haukkoja, merihaikaroita ), matelijoita (käärmeitä, merikilpikonnia, liskoja ) sekä jyrsijöitä ( kaneja, siilejä ). Hän on saanut tunnustusta PETALTA ja useilta muilta eläinten oikeuksia puolustavilta järjestöiltä. Vuonna 2004 Saksa myönsi hänelle arvostetun ansiomitalin hänen saavutuksistaan eläinsuojelun saralla, sekä hänen pyrkimyksistään kohottaa Saksan mainetta Kreikassa. Sen lisäksi, että Silke pitää huolta eläimistä, hän tekee kaikkensa valistaakseen paikallisia eläintenpidossa ja kohtelussa.

Silken taistelu eläinten oikeuksista on ollut jatkuvaa taistelua vuoria vastaan. Hän on nähnyt äärimmäistä kärsimystä ja tuskaa ja sotinut sekä paikallista väestöä, että hallituksia vastaan, saadakseen muutoksia aikaan. Ja toden totta, Silken työllä on ollut valtava merkitys Kreetan eläimille.

 

 

Takis Shelter, Takis auttaa Kreetalla kodittomia eläimiä. Ierapetra

 

TAKIS SHELTER – IERAPETRASSA

Yhdityksemme puheenjohtaja Mirka Kovalainen sai keväällä 2015 tiedon Ierapetrassa sijaitsevasta Takisin pitämästä Takis Shelter tarhasta. Kävimme tapaamassa Takisia hänen tarhallaan ja olemme siitä lähtien seuranneet myös hänen tarhaansa.

Tarha sijaitsee kulkemisen kannalta varsin haasteellisessa paikassa vuorilla, mutta on varsinainen paratiisi koirille. Tontti on valtava ja vehreä. Koirille on aidatut alueet monessa kerroksessa, nousten ainakin kolmeen eri ”kerrokseen”. Koirilla on jonkin verran koppeja ja Takis on pyrkinyt niitä nyt kuluvan talven aikana lisämään. Suojaa auringolta tulee puiden alta. Yhdessä tarhassa oli myös asuntovaunu. Tarhalla on pari valtavaa vesisäiliötä, joista koirille saadaan vettä päivittäin.

Takis on tarkasti valinnut lauman rakenteen välttyäkseen konflikteilta koirien välillä. Valitettavasti vahinkoja sattuu ja uusia pentuja pääsee syntymään myös tarhalle. Käyntimme aikana tarhalla oli ainakin kolmet vastasyntyneet pennut. Tarhaoloihin salaa syntyvien pentujen kohtalo ei aina ole kovinkaan kummoinen.
Tarhan koirilta löytyy monenlaista tarinaa, surullisia kaikki, osa todella surullisia. Jotkut koirista on pelastettu kadulta, osa hylätty vuoristoon, osan hän on ”ottanut omistajilta” kaltoinkohtelun vuoksi.

Pääsääntöisesti koirat ovat hyväkuntoisia ja rakkaudennälkä on valtava. Koiria oli keväällä 2015 noin 160, mutta määrä lisääntyy jatkuvasti. Yhden ihmisen hoidettavaksi taakka on melkoinen. Unohtamatta sitä seikkaa, että hän ruokkii myös kaduilla eläviä koiria. Takis rakastaa koiriaan ja koirat häntä.

 

MITÄ TAKIS TOIVOISI TARHALLEEN?

Takis pyrkii etsimään tarhalla oleville eläimille uusia pysyviä koteja, mutta osa jää tarhalle loppuelämäkseen. Tarhalle tarvittaisiinkin sponsoreita muun muassa koirille jotka jäävät tarhalle sekä erityisesti niille eläimille joiden lääkärin kuluihin menee paljon rahaa. Sponsoroija voi valita koiran, jota haluaa sponsoroida itselleen sopivalla summalla ja ajanjaksolla. Takis toivoisi myös lentokummeja adoptoiduille koirilleen, adoptiokoteja, koiratarvikkeita, lääkkeitä ja ihan konkreettista käytännön apua, samoja asioita kuten muillakin tarhoilla tarvittaisiin.

Tarhalla tarvittaisiin myös auttavia käsipareja, joten voit käydä lomallasi lahjoittamassa tarhalle aikaasi. Se otettaisiin erittäin kiitollisena vastaan. Agios Nikolaos on noin 30 min ajomatkan päässä, Heraklion ja Hania jo hieman kauempana. Hotellihuoneita löytyy myös Ierapetrasta, jolloin matka ei ole ongelma.

Takis toimii täysin lahjoitusten varassa, joten voit tukea myös hänen tarhansa toimintaa. Lisätietoja tukemisesta löydät hänen facebookistaan. Valitettavasti Ilman rahaa hän ei pysty näitä eläimiä ruokkimaan eikä antamaan heille tarvittavaa apua. Takis päivittää säännöllisesti Facebookiaan joten hänen tarhansa koirien kuulumisia voi seurata myös sieltä.