Valikko Sulje

Toiminta

Hard luck paws ry toimii pääasiassa kreikkalaisten eläinten auttamiseksi. Pääasialliset kohteemme ovat Kreeta ja siellä erityisesti Ierapetram Agios Nikolaos ja pian myös Sitia. Nämä kaupungit ovat osoittaneet halukkuutensa tehdä yhteistyötä katueläinten tilanteen parantamiseksi. Erityisesti Ierapetran kaupunki lähti erittäin ennakkoluulottomasti mukaan edelläkävijänä. Olimme erittäin otettuja, että saimme olla osa juuri tätä uudenlaista eläinsuojeluyhteistyötä. Tämän jälkeen olemme saaneet Kreetalta lisää yhteistyökaupunkeja.

Tilanne Kreetalla on todella surullinen. Tilanne ei ole juurikaan parantunut saarella ja erityisesti saaren turistikohteena tunnettu Hania , ei ole onnistunut saamaan uusia hyviä uudistuksia aikaiseksi. Tämä on erittäin valitettavaa, koska se on juuri se osa, jonka ihmiset yleensä näkevät ja joista saamme eniten yhteydenottoja hankalissa tilanteissa. Tällä hetkellä emme tee juurikaan yhteistyötä sillä seudulla, koska tarvitsemiamme sopivia yhteistyökumppaneita ei juurikaan ole tarjolla.

Kreetalla avustamme paikallisia auttajia ja järjestämme myös sterilointeja koirille ja kissoille. Toimimme yhteistyössä paikallisten eläinlääkäreiden kanssa. Ierapetran kunnallista tarhaa avustamme tarpeen mukaan ja juuri sieltä tuomme koiria estääkseemme heidän päätymisen kadulle takaisin. Ierapetran kaupunki tarjoaa myös tilojaan saksalaisille eläinlääkäreille sterilointeihin. Ierapetrassa sterilointeja suoritetaan saksalaisten toimesta lähes kuukausittain.

Kreikan kaupungeista on yhteistyöhön kanssamme halukkuuttaan osoittanut erittäin vahvasti Thessaloniki. Thessaloniki on Kreikan suurimpia kaupunkeja ja ongelmat eläinsuojelussa sen mukaisia. Koiria hylätään paljon, niin vanhoja kuin nuoriakin. Koiria pahoinpidellään ja sairaiden koirien hoitoa laiminlyödään. Eläinsuojelijoiden työtä vaikeutetaan monin tavoin. Koiria myrkytetään. Kaupungissa ei järjestetä minkäänlaisia sterilointitapahtumia.

Onneksi kaupungissa toimii useita eläinsuojeluyhdistyksiä, mutta heilläkin resurssit ovat rajalliset. Eläinsuojelijat toivovat eniten koirille koteja. Paikalliset eivät adoptoi juurikaan, lähinnä jotkut pienet koirat saattavat löytää kodin paikallisen adoption kautta. Isot päätyvät elämään kaduilla ruokintapisteillä ja ovat näin aina alttiita kaikille kadun vaaroille. Koiria katoaa ja heille tapahtuu monenlaista pahaa ja tämä särkee joka kerta eläinsuojelijoiden sydämet.

Olemme nyt tuoneet koiria kolmen eri kunnan alueelta Thessalonikissa ja paikallisten viranomaisten kanssa alkanut yhteistyö on sujunut hyvin. Thessalonikin resurssivaje on niin valtava, että me autamme kohteessa lähinnä taloudellisesti tukemalla esim. loishäätöihin ja ruokaan kohdennetuilla avustuksilla. Lisäksi tuomme koiria Suomeen näiltä alueilta.