Valikko Sulje

Toiminta

Hard luck paws ry toimii pääasiassa kreikkalaisten eläinten auttamiseksi. Pääasialliset kohteemme ovat tällä hetkellä Kreikka ja sen saaret. Toimimme pääasiassa pohjoisessa osassa Kreikkaa; Thessaloniki ja sen ympäristö sekä Ioannina. Säännöllisesti avustamme myös pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme Kreetan Ierapetrassa ja Agios Nikoaloksessa. Nämä kaupungit ovat osoittaneet halukkuutensa tehdä yhteistyötä katueläinten tilanteen parantamiseksi. Erityisesti Ierapetran kaupunki lähti erittäin ennakkoluulottomasti mukaan edelläkävijänä. Olimme erittäin otettuja, että saimme olla osa juuri tätä uudenlaista eläinsuojeluyhteistyötä.

Tilanne Kreikassa on todella surullinen. Kaduilla elää tuhansia koiria ilman minkäänlaista hoitoa ja huolenpitoa. Lainsäädäntö eläinsuojelun osalta on vanhanaikainen tai sen toteutumista ei valvota riittävästi. Koiria ja kissoja ei steriloida ja lisääntyminen on hallitsematonta.

Kreikan kaupungeista on yhteistyöhön kanssamme halukkuuttaan osoittanut erittäin vahvasti Thessaloniki. Thessaloniki on Kreikan suurimpia kaupunkeja ja ongelmat eläinsuojelussa sen mukaisia. Koiria hylätään paljon, niin vanhoja kuin nuoriakin. Koiria pahoinpidellään ja sairaiden koirien hoitoa laiminlyödään. Eläinsuojelijoiden työtä vaikeutetaan monin tavoin. Koiria myrkytetään. Kaupungissa ei järjestetä minkäänlaisia sterilointitapahtumia.

Onneksi kaupungissa toimii useita eläinsuojeluyhdistyksiä, mutta heilläkin resurssit ovat rajalliset. Eläinsuojelijat toivovat eniten koirille koteja. Paikalliset eivät adoptoi juurikaan, lähinnä jotkut pienet koirat saattavat löytää kodin paikallisen adoption kautta. Isot päätyvät elämään kaduilla ruokintapisteillä ja ovat näin aina alttiita kaikille kadun vaaroille. Koiria katoaa ja heille tapahtuu monenlaista pahaa ja tämä särkee joka kerta eläinsuojelijoiden sydämet.

Olemme nyt tuoneet koiria kolmen eri kunnan alueelta Thessalonikissa ja paikallisten viranomaisten kanssa alkanut yhteistyö on sujunut hyvin. Thessalonikin resurssivaje on niin valtava, että me autamme kohteessa lähinnä taloudellisesti tukemalla esim. loishäätöihin ja ruokaan kohdennetuilla avustuksilla. Lisäksi tuomme koiria Suomeen näiltä alueilta. Autamme yhteistyötahomme myös Romaniassa ja myös sieltä tulee koiria kauttamme adoptioon.