Valikko Sulje

Toiminta

Hard luck paws ry toimii pääasiassa kreikkalaisten eläinten auttamiseksi. Toimimme pääasiassa pohjoisessa osassa Kreikkaa; Thessalonikissa ja sen ympäristössä sekä Ioanninassa. Satunnaisesti avustamme vielä myös pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme Kreetan Ierapetrassa ja Agios Nikolaoksessa. Nämä kaupungit ovat osoittaneet halukkuutensa tehdä yhteistyötä katueläinten tilanteen parantamiseksi. Erityisesti Ierapetran kaupunki lähti erittäin ennakkoluulottomasti mukaan edelläkävijänä. Olimme erittäin otettuja, että saimme olla osa juuri tätä uudenlaista eläinsuojeluyhteistyötä.

Tilanne Kreikassa on todella surullinen. Kaduilla elää tuhansia koiria ilman minkäänlaista hoitoa ja huolenpitoa. Lainsäädäntö eläinsuojelun osalta on vanhanaikainen tai sen toteutumista ei valvota riittävästi. Koiria ja kissoja ei steriloida ja lisääntyminen on hallitsematonta.

Kreikan kaupungeista on yhteistyöhön kanssamme halukkuuttaan osoittanut erittäin vahvasti Thessaloniki ja Ioannina. Thessaloniki on Kreikan suurimpia kaupunkeja ja ongelmat eläinsuojelussa sen mukaisia. Koiria hylätään paljon, niin vanhoja kuin nuoriakin. Koiria pahoinpidellään ja sairaiden koirien hoitoa laiminlyödään. Eläinsuojelijoiden työtä vaikeutetaan monin tavoin. Koiria myrkytetään. Kaupungissa ei järjestetä minkäänlaisia sterilointitapahtumia.

Onneksi kaupungissa toimii useita eläinsuojeluyhdistyksiä, mutta heilläkin resurssit ovat rajalliset. Eläinsuojelijat toivovat eniten koirille koteja. Paikalliset eivät adoptoi juurikaan, lähinnä jotkut pienet koirat saattavat löytää kodin paikallisen adoption kautta. Isot päätyvät elämään kaduilla ruokintapisteillä ja ovat näin aina alttiita kaikille kadun vaaroille. Koiria katoaa ja heille tapahtuu monenlaista pahaa ja tämä särkee joka kerta eläinsuojelijoiden sydämet.

Hallitus vuodelle 2024

Puheenjohtaja, Mirka Kovalainen
Varapuheenjohtaja, Terhi Kankare
Sihteeri, Marjo Viljanen
Varsinaiset hallituksen jäsenet: Nea Nisukangas, Iina Koskikallio ja Emma Luukko

Rahastonhoitaja, Niina Lampinen