Valikko Sulje

Roza (Suomessa)

Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)
Roza (Suomessa)

Roza (Suomessa)

Roza, tämä suloinen mummokoira eli Ioanninan yliopiston kampuksella monia vuosia. Roza eli yliopiston kampuksen reunalla sijaitsevassa tarhassa muiden koirien kanssa. Roza, tavallisen näköinen ujo koira jäi muiden varjoon ja huomaamattomaksi. Paikalliset harvemmin hänen kaltaisiaan koiria haluavat adoptoida. Rozaa tarjottiin adoptio-ohjelmaamme ja hänen onnekseen löytyi kotihoitaja halukkaana ottamaan hänet luokseensa Suomeen.
Roza pääsi Suomeen 28.10.2023 kotihoitoon. Rozan kotihoitaja kertoo hänestä seuraavasti;

Tämä sympaattinen mummeli etsii vielä omaa ihmistään.
Kotihoidossa Vantaalla, tulee täydellisesti toimeen nuoremman rauhallisen uroskoiran kanssa. Ikää arviolta 10 vuotta, mutta siitäkin huolimatta on innoissaan lähdössä ulos ja pysyy menossa mukana. Yksinolo sujuu ongelmitta, sisäsiisti ensimmäisestä päivästä lähtien ja mitään moitittavaa tässä kauniissa mummossa ei olekaan. Toki hän on arka ja se tulee uuden kodin ottaa huomioon. Saattaa kestää useempia viikkoja, jopa vierähtää useampi kuukausi ennen kuin Roza oppii luottamaan. Edelleen miehet pelottaa, myös hän joka samassa taloudessa asuu. Silti yhteiselo sujuu hyvin ja mummo kun saa tarvitsemansa tilan niin arki rullaa hänen kanssaan mukavasti.
Arkuuden takia tarvitsee omaa aikaa ja ymmärrystä. Roza ei nauti silmittömästi kokoaikaisesta läheisyydestä. Hänelle riittää kotiaskareiden ihmettely etäämmältä ja halutessaan kyllä tulee huomiota ja rapsutuksia hakemaan, on oppinut jo kipittämään keittöön kun jääkaappi avautuu. Roza rakastaa leluja ja muiden löytämisensä aarteiden kuljettamista omalle pedilleen.
Taipumusta ääniherkkyyteen on ja ulkonakin vielä säikähtelee ohikulkijoita etenkin lapsia, autoja sekä muita kulkuneuvoja. Palautuu jännittävistä tilanteista kuitenkin nopeasti ja Roza on tullut suuren askeleen jo eteenpäin ulkona olemisessa.
Hoitotoimenpiteet ovat epäilyttäviä ja vaativat edelleen totuttelua. Rozaa on helppo lukea koska tilanne alkaa käydä liian ahdistavaksi hänelle.
Ei sopeudu vilkkaalle asutusaleueelle eikä lapsiperheeseen.
Ylimääräistä painoa on saatu pudotettua muutama kilo, mutta hieman löytyy vielä ylimääräistä ja tähän painonpudotukseen on tulevan kodin myös oltava sitoutunut.

Ikä noin 10 vuotta
Korkeus noin 57cm
Paino arviolta 36kg, ihannepaino noin 30kg
Steriloitu narttu
Sijainti Vantaa, Suomi

Olisiko sinulla koti lempeälle mummolle?

Tuli Suomeen rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.

Korkean ikänsä takia Roza on erityisadoptiossa. Seniorikoirilla on alhaisempi kulukorvaus.

Jos kiinnostuit Rozasta, käy täyttämässä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/ Olethan tutustunut https://hardluckpaws.fi/adoptiot/ ?

Rozan kodinetsintää hoitaa Hard luck paws ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 23683048.