Valikko Sulje

Pate

Pate
Pate
Pate
Pate
Pate
Pate
Pate
Pate
Pate
Pate

Mitä kaikkea ovat nämä korvat kuulleet? Mitä kaikkea ovat nämä silmät nähneet? Mitä kaikkea on tämä vanha sielu kokenut kohtalaisen lyhyen elämänsä aikana.

Pate on hylätty aikanaan jonnekin Ioanninan kaduille. Ilmeisesti hän on aiheuttanut pahennusta läsnäolollaan ja päätynyt kunnalliselle tarhalle.

Siellä Pate vietti oman kiintiöaikansa, kastraation ja siitä paranemisen, pienen hetken kodin odotusta ja oli aika siirtyä katuja mittailemaan. Ketäpä olisi kiinnostanut aikuinen suurehko koira, jossa ei ole mitään erityistä. Peruskoira.

 

Me tapasimme Paten elokuussa Ioanninan kaupungissa hieman rauhallisemmalla puistoalueella. Pate käveli viereemme hyvän ruoan houkuttelemana. Ei kerjännyt, katsoi vain kertaluonteisesti pöytään päin ja kuittasi ikäänkuin ruoan tuoksut huomatuksi. Siinä hän istui rauhallisena rapsutuksista nautiskellen.

Pate on vanha sielu, jonka olemus uhkuu viisautta, elämänkokemusta ja kadulla eläneen koiran valtavaa tietotaitoa.

Lapsen Pate kohtasi ihmisenä ja me muut olimme hänelle yhtä rakkaita, kun oma perhe. Pate vaikutti siltä, ettei liikoja laske ihmisen varaan, ettei pettymystä tule ja taas kilometritehdas kutsu.

Ohikulkevat koirat eivät provosoineet mitenkään. Toisen koiran luo hakeutui tutustumaan innoissaan häntä heiluen.

 

Me lupasimme Patelle, että hänen katuelämänsä on päättyvä pian. Hänen paikkansa on sohvalla, omassa pedissä , lämpimässä kodissa. Ihmisten ja rakkauden ympäröimänä.

Kostas haki Paten tarhalle turvaan ja Patelle on autopaikka varattu kuljetusautomme sviitistä.

Paten matkalaukku on siis pakattu, passi hankittu ja kotia odotellaan enää. Sitä kotia, johon tämä kulkuripoika pääsee viettämään elämänsä ensimmäisiä pehmeitä ja turvallisia öitä.

 

Olisiko sinulla koti tälle pehmeälle kulkijalle?

 

Patella on ikää n 5 vuotta

paino n  25 kg, lievä ylipaino

korkeus n 50 cm

kastroitu uros

 

Tulee Suomeen rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.
Jos kiinnostuit , käy täyttämässä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/
Koirista peritään kulukorvaus.