Valikko Sulje

Olaf (Suomessa)

Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)
Olaf (Suomessa)

Olaf (Suomessa)

Olaf ja sisaruksensa pelastettiin kadulta yhdessä heidän emänsä kanssa pentujen ollessa noin kahden kuukauden ikäisiä. Siitä asti pennut elivät Ioanninan kunnallisella tarhalla. Emä on palautettu kadulle jo viime kesänä, mikä on kunnallisella tarhalla tapana valitettavasti ja on myös pentujen kohtalo jos he eivät koteja löydä pian kastroinnin jälkeen. Tarhalla pienestä asti elänyt koira todennäköisesti menehtyy pian kadulle jouduttaan. Olafin ja veljensä Kristoffin on ollut tarkoitus joutua kadulle tarhalta jo pari kertaa mutta sinnikkäät vapaaehtoiset ovat taistelleet heidän pitämisestään tarhalla turvassa. Heidän aikansa oli kuitenkin loppumassa mutta onneksi pojille löytyi kotihoitopaikat Suomesta ja he matkasivat yhdessä Suomeen 3.2.2024.

Olafin kotihoitaja kertoo pojasta seuraavasti:

Olaf tykkää ulkoilusta ja antaa pukea valjaat hienosti. Kulkee hihnassa hyvin ja rauhallisesti ja harvoin vetää, mutta sekin tapahtuu ”rauhassa”. Muiden koirien/ ihmisten ohittaessa menee tien sivuun katselemaan, mutta ei hauku eikä vedä. Ohittamisen jälkeen jatketaan matkaa aina normaalisti. Välillä pysähtyy mutta jutellessa jatkaa matkaa. Autoista ei välitä, mutta jotkut kovat äänet jännittää ja silloin haluaa mennä takaisinpäin kotia kohti. Haistelee kovasti maata lenkeillä.

Yksinolo sujuu loistavasti, seuraamme olafia livenä dogsitterin kautta. Olaf nukkuu 95% ajasta ja loput ajasta käy tutkimassa ympäristöä. Ei myöskään tuhoa paikkoja yksin ollessaan. Olaf on ollut työpäivän mittaisia aikoja yksin. Asuu nyt Turussa paritalossa, jossa parvi johon ei pääse. Paritalo sijaitsee rauhallisesta paikalla, jossa melkein kaikilla naapureilla koiria. Haukkuu omalla pihalla hieman ohi meneville koirille, mutta lopettaa kun menevät ohi. Naapureita hieman jännittää ja pyrkii välttämään, mikäli satutaan samaan aikaan ulos. Meidän ollessa nukkumassa parvella Olaf nukkuu tai järsii lelua.

Suhtautuu ihmisiin varauksella, mutta kun alkaa luottamaan ihmiseen ja ympäristöön niin häntä heiluu ja reippaasti katselee ihmisen puuhastelua. Miehiä pelkää enemmän kuin naisia mikä nyt onkin hyvin yleistä koirille. Meillä ei ole muita eläimiä, mutta ulkona oleville koirille ei hauku, hieman jännittynyt, mutta ohi mentäessä haluaa haistella jälkiä. Ulkoillessa lapset pelottavat, sillä useasti ovat kovaäänisiä tai nopeita liikkeissään. Ei kuitenkaan ole osoittanut mitään pelkoagressiivisuuden merkkejä.

Sisäsiisteys sujuu hyvin, ei ole tehnyt tarpeitaan sisälle ensimmäisen päivän jälkeen. Osaa pidättää hienosti. Käymme n. 3-4krt päivässä ulkona ja melkein joka ulkoilukerralla tekee ainakin pissan.

Pesulla käyminen jännittää ja suihkua pelkää kovasti. Mutta mikäli kaataa astiasta vettä päälle niin antaa pestä hienosti. Selkeästi tykkää ja on turvallinen olo kun hieroo ihoa ja kaataa rauhallisesti vettä päälle. Antaa tutkia kehoa hienosti, yleensä vaan makaa eikä välitä. Harjatessa yrittää järsiä harjaa, mutta karva on sileää joten harjaamista ei hirveästi ole. Kynsienleikkuu sujuu pääosin hyvin, kun olaf pääsee esim repimään lelua niin antaa leikata kynsiä todella hyvin.

Arjessa olaf viihtyy paljon yksin ja selkeästi hakee turvaa samasta paikasta. Tulee harvoin tutkimaan muuta asuntoa mutta päivä päivältä reipastunut ja ottanut kontaktia muuallakin asunnossa. Tykkää myös seurata meidän puuhastelua ja on alkanut olemaan ruuanlaitossa mukana ja selkeästi hakee enemmän huomiota meiltä. Olafin luokse mentäessä häntä alkaa aina heilumaan ja rakastaa silittämistä, antaa silittää mahastakin. Tykkää kovasti naruleluista ja nakertaa niitä. Pehmeistä leluista yleensä koittaa nakertaa lankaa irti mielummin kun repii. Ei oikein ymmärrä leikkiä ihmisen kanssa vaan leikkii itsekseen. Arki meillä on pääosin rauhallista, mutta käymme kumpikin töissä ja vietämme muun ajan kotona ja Olaf tuntuu pitävän tälläisestä perusarjesta. Ei ole perso ruualle ja välillä syö vasta muutaman tunnin jälkeen kun ruoka on annettu, toki ainoan koiran etuja ettei kukaan muu hänen ruokaansa tule syömään. Autoilu sujuu hyvin.

Olaf on kerrassaan ihana poika, rauhallinen ja rakastava vaikka on vielä alun stressiä ja ujostelua. Kuitenkin nopeasti tottuu asioihin ja luottaa selkeästi ihmiseen. Kultainen luonne. ????

Ikä noin 1v
Paino noin 28kg
Kastroitu uros
Sijainti Turku, Suomi

Olisiko sinulla koti suloiselle Olafille?

Tulee Suomeen rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.

Jos kiinnostuit Olafista, käy täyttämässä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/ . Olethan tutustunut https://hardluckpaws.fi/adoptiot/ .Koirista peritään kulukorvaus

Olafin kodinetsintää hoitaa Hard luck paws ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 2368304