Valikko Sulje

Myti (Suomessa)

Myti (Suomessa)
Myti on tullut Suomeen n 2 vuotta sitten ja asunut samassa kodissa koko ikänsä.
Nyt Myti luovutetaan takaisin yhdistykselle koirasta riippumattomista syistä.
Ikä: 2v 5kk (syntynyt 9.10.2020)
Koko: n. 27kg
Sijainti: Kajaani
Rokotukset voimassa 1.4.2025 saakka
Tautitestit tehty 1.4.2022, ei mainittavaa
Kastroitu
Omistaja kuvaa Mytia näin:
Myti on leikkisä ja omistajiaan syvästi rakastava koira, joka kaipaa paljon läheisyyttä. Myti on miellyttämisenhaluinen ja oppivainen. Toisaalta Myti on hyvin herkkä koira, joka aistii omistajiensa tunteet tarkoin. Myti on todella reaktiivinen, mikä näkyy jatkuvana valppaana olona, lenkkeillessä muihin koiriin (toisinaan myös ihmisiin, polkupyöriin yms. ”poikkeavuuksiin) reagoimisena haukkumalla, hyökkäilynä ja yleisenä ”remmirähjänä”. Myti on myös helposti muutoksista ja arjen poikkeavuuksista stressaantuva ja väsyvä koira. Resurssiaggressiivisuutta Mytillä esiintyy asioista ja ihmisistä, erityisesti väsyneenä. Myti rakastaa juoksuleikkejä muiden koirien kanssa. Tulee siis vapaissa tilanteissa toimeen useimmiten muiden koirien kanssa, ellei tilanteessa ole jotain ”omia resursseja” puolustettavana.
 Mytille sopivin koti olisi sellaisessa perheessä, jossa ei ole enää pieniä lapsia ja jossa omistajilla olisi aikaa sekä innokkuutta panostaa haasteiden parissa kouluttamiseen (reaktiivisuus lenkillä, resurssiaggressiivisuus yms.) Toisaalta osa haasteista voi lieventyä jo sillä, että uudessa perheessä Mytillä olisi ympärillä vähemmän stressaavia tekijöitä. Siksi mielestämme Myti ei voi hyvin kaupunkiympäristössä, missä ärsykkeitä on paljon.
Myti on käynyt myös koirakouluttajan viiden päivän arviointijaksolla, jonka tiedot uusi omistaja toki saa
Tuli Suomeen rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania). Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.
Jos kiinnostuit, käy täyttämässä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/
Koirista peritään kulukorvaus.