Valikko Sulje

Maska (Suomessa)

Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maska (Suomessa)
Maskan tarina on aika perinteinen hylätyn pennun tarina.

Yhdessä veljensä kanssa heidät oli hylätty erään kylän ulkopuolelle. Heitä ruokittiin siellä ja he olivat turvassa.

Yhtenä päivänä Maskan veljen kerrottiin olevan aggressiivinen ja purreen tyttöä. JA veli vietiin Ioanninan kunnalliselle tarhalle. Tuolla hetkellä pennut olivat yhden kuukauden ikäisiä. Maska sai kotihoitopaikan erään naisen luota, mutta vain yhden päivän jälkeen Maska löytyi moottoritieltä päällään villapuseron riepu. Nikos otti Maskan turvaan pienelle tarhalleen.

Kotihoitaja kertoo Maskasta näin:

Maska on 7kk tyttöpentu, joka on 1.7 tullut Suomeen kotihoitoon. Maska on nyt Pohjois-Lohjalla rauhallisella omakotitaloalueella hoidossa.
Maska on luonteeltaan ystävällinen, reipas ja leikkisä pentu, joka liikkuu ulkona hihnassa innokkaasti ja mielellään nuuhkii ja tutkii ympäristöään.

Pääosin hän kulkee hihnassa vetämättä, mutta kiire tarpeille tai orava saattaa saada neitiä kiristämään tahtia.

Maska saattaa olla uusista asioista hieman epävarma, esimerkiksi uusista äänistä ja muista ihmistä/koirista, joita ulkona näkee tai kuulee koiran haukuntaa jostain kauempaa ja saattaa reagoida haukkumalla. Voi olla, että tämä on vain ikään liittyvää vaihetta, mutta positiivisilla kokemuksilla ja halutun rauhallisen käytöksen vahvistamisella uskoisin, että on mahdollista saada turhat haukut pois.

Maska on aiemmassa kotihoitopaikassa ollut kerrostalossa ja liikkunut sujuvasti porraskäytävässä ja hissillä, mutta on haukkunut kerrostalon vähän äänille ja on myös omakotitalossa haukkunut talon ulkopuolisille äänille. Joten varmempi tuleva koti olisi ennemmin omakotitalossa ja ehkäpä hieman rauhallisemmassa ympäristössä kuin vilkkaassa kaupunkiympäristössä.

Maska on iloinen ja puuhakas pentu ja tykkää todella paljon leikkiä hoitopaikassa toisten koirien kanssa. Hän tulee hyvin toimeen kaiken kokoisten koirien kanssa, niin pienten kuin isojen.

Kynnet hän antaa leikata ja harjata turkkiaan. Pesulla käynnit ei ole ongelma ja silmätulehduksen vuoksi on silmätippojakin opeteltu antamaan.
Maskalla ei ole eroahdistusta ja sisäsiisteys on hyvällä mallilla, vahinkoja ei juurikaan tule sisälle ja osaa kyllä käyttää pentualustaa.
Painoa Maskalla on noin 20kg

aikuispaino noin 30kg tienoilla.

Säkä tällä hetkellä noin 50-55cm.

Tuli Suomeen rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.
Jos kiinnostuit, käy täyttämässä
Koirista peritään kulukorvaus.
Maska tulee steriloida ensimmäisten juoksujen jälkeen. Tästä koituneet kulut tulevat adoptoijan hoidettavaksi.
Tuli Suomeen 1.7. 2023
Kotihoidossa Lohjalla