Valikko Sulje

Kontos (Suomessa)

Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)
Kontos (Suomessa)

Kontos (Suomessa)

Kontos löydettiin yhdessä Mareyan kanssa Anatolin kylästä Pohjois-Kreikasta. Paikalliset kertoivat eläinsuojelijoille että kaksikko on liikkunut alueella puolisen vuoden ajan jo. Kaksikko otettiin Ioannina Kunnalliselle tarhalle sterilointia, kastrointia sekä rokotuksia varten. Heidän ihanat luonteensa tulivat esiin ja vapaaehtoiset päättivät yrittää löytää heille kodit ettei kaverukset joudu takaisin kadulle.

Kontos pääsi Suomeen kotihoitoon 30.03.2024. Kotihoitaja kertoo poitsusta seuraavasti:

Kontos, suomalaisittain Konsta, on Kirkkonummella kotihoidossa oleva iloinen poika. Rakenteeltaan mallia muskelimakkara, luonteeltaan älyttömän ihmisrakas ja fiksu. Kun Konsta saa katsekontaktin ihmiseen, se heittäytyy välittömästi häntä heiluen katolleen maharapsutusten toivossa. Huomiota ja läheisyyttä haetaan myös esimerkiksi uimalla istuvan ihmisen liiveihin. Konsta ei näe tarpeelliseksi vahtia ruokaa, petiä tai leluja ihmisiltä, ja se pystyy myös syömään muiden koirien kanssa samassa tilassa, kunhan koirakaverit ovat kohteliaita. Konsta tulee yleisestikin hyvin juttuun muiden koirien kanssa, ja kotihoitopaikassa se majaileekin itseään isompien koirien sekalaumassa ilman ongelmia. Poikaa on helppo opettaa nameilla, ja se on myös kiinnostunut ainakin vinkuvista pehmoleluista.

Konsta on keskienerginen kaveri, sisätiloissa varsin rauhallinen ja lenkeilläkin enemmän nuuskutteluun taipuvainen kuin mikään älytön kohkaaja. On kuitenkin yksi asia, joka saisi pojan painelemaan täysiä läpi harmaan kiven tappijalat viuhuen, nimittäin sorkkaeläimet; rotuperimässä saattaa olla esimerkiksi beaglea tai dreeveriä, sellaisella pieteetillä Konsta nimittäin suhtautuu metsäkauriisiin. Konstaa ei siis voi pitää vapaana aitaamattomalla alueella, mutta Konstan juoksupyrähtelyihin ja leikkeihin riittää onneksi hyvin aidattu piha tai koirapuisto.

Konsta on pärjännyt hyvin työpäivän ajan keskenään koirakavereiden kanssa, lähinnä nukkunut pedillään tai leikkinyt itsekseen pehmoleluilla. Jos pöydälle on jätetty jotain syömäkelpoista, niin ne kyllä katoavat parempiin suihin, sillä tappijaloistaan huolimatta Konsta ponnistaa helposti metrin korkuiselle keittiötasolle niin halutessaan. Konsta on ollut Suomeen saapumisestaan lähtien sisäsiisti, ja se on tottunut olemaan käsiteltävänä (valjaiden pukeminen, kynsienleikkuu, hampaiden katsominen, korvien puhdistus).

Konsta etsii huumorintajuista adoptoijaa, joka malttaa ottaa lenkeillä rauhallisesti (Konstaa eivät pitkät juoksulenkit kiinnosta) ja muistaa rapsutella Konstaa ihan joka päivä, ja mielellään useamman kerran. Kodissa voi olla kiltti koirakaveri, mutta koska ihminen on Konstalle niin tärkeä, iso lauma ei ehkä ole se paras vaihtoehto ihmisrakkaalle pojalle. Konsta haukkuu ajoittain esimerkiksi pyörilijöille, mikä tulee ottaa huomioon, jos Konstaa harkitsee kaupunkiympäristöön.

Ikä noin 3v
Paino noin 17,5kg
Säkäkorkeus noin 40cm
Kastroitu uros
Sijainti Kirkkonummi, Suomi

Olisiko sinulla koti ihanalle Kontosille?

Tulee Suomeen rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.

Jos kiinnostuit Kontosista, käy täyttämässä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/ . Olethan tutustunut https://hardluckpaws.fi/adoptiot/ .Koirista peritään kulukorvaus

Kontosin kodinetsintää hoitaa Hard luck paws ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 2368304