Valikko Sulje

Karl kodinvaihtaja Suomessa

Karl kodinvaihtaja Suomessa
Karl kodinvaihtaja Suomessa
Karl kodinvaihtaja Suomessa
Karl kodinvaihtaja Suomessa
Karl
Karl on tullut Suomeen 2022 syksyllä ja on nyt vuotta myöhemmin saapunut kotihoitoon etsimään uutta kotia. Karl on tällä hetkellä Pohjois-Lohjalla omakotialueella hoidossa.
Karl on kiltti, leikkisä ja fiksu koira, joka oppii nopeasti, ja osaa kaikki peruskäskyt ja erinomaisen luoksetulon vihellyksellä taikka ”tänne”-kutsulla. Karlin kanssa on aloitettu nenätyöskentely ja se on ollut hänelle mieleistä, eli ihan vaikka etsiä nameja nurmikolta.
Karl tykkää puuhata ja leikkiä ihmisen kanssa, mutta ei esim. hakeudu syliin nukkumaan. Karlissa on hieman perskärpäsen vikaa ja siitäkin kielii, se että Karl mielellään menee sinne minne omistajakin.
Yksin ollessaan ei ole tehnyt mitään tuhoja koskaan, eikä eroahdistusta ole.
Karl on täysin sisäsiisti.
Karl sopisi parhaiten asumaan omakotitaloon, jossa olisi pihaa missä juosta vapaana. Karl on liikunnallinen koira ja varmasti paras yhdistelmä olisi, jos tuleva perhekin tykkää liikkua, ehkä juosta/pyöräillä koiran kanssa tms. Myöskään mahdolliset agilityharrastukset ei ole pois suljettu vaihtoehto, peruskoulutus on kuitenkin kunnossa ja älliä pojalla on.
Aiempi omistaja kertoo, että Karl on riistaviettinen, tämän tasoa ei ole kuitenkaan vielä päästy kotihoidossa tarkistamaan, vaikka peuroja alueella liikkuukin. Uskoisin kuitenkin, että jätä-käskyllä ja luoksetulon päivittäisellä vahvistamisella mahdolliset säntäilyt saadaan pois, vaikka ei riistaviettisyys itsessään koirasta katoa.
Karl saattaa olla aluksi epävarma uusista ihmisistä taikka koirista. Kotihoitopaikassa on useita muitakin koiria, ja tulopäivänä esim toisten koirien haukkuminen jännitti kovasti. Kuitenkin töpöhäntä vipattaen hän heihin tutustui. Eli pärjää kyllä toisten koirien seurassa.
Aiemman omistajan mukaan Karl saattaa olla ruoastaan tarkka toisten koirien seurassa, mutta ei ole ongelmaa mikäli toiset koirat eivät hänen kupilleen tule. Kotihoidossa Karl on syönyt nyt eri tilassa kuin muut koirat, mutta esimerkiksi makupaloja antaessa ei Karl ole kertaakaan murahtanut toiselle. Päinvastoin, käyttänyt oikein mallikkaasti.
Karl pelkää isoja ja ”epäilyttäviä” miehiä. Toisten koirien ohitus lenkillä voi Karlia jännittää ja hän reagoida, mutta riittävä etäisyys auttaa tässä ja myös Karl osaa hienon vierellä kävelyn ja katsekontaktin.
Lapsiin ei ole reagoinut mitenkään ihmeellisesti.
Aiemmassa kodissa on ollut kissa, jonka kanssa Karl pärjännyt hyvin. Kotihoidossa kissoja ei ole.
Koti, jota etsitään: mieluiten rauhallisella seudulla, perheessä ei pieniä lapsia, koska Karl on aika kookas ja saattaisi ihan pahaa tarkoittamatta töytäistä. Karl on parhaimmillaan ainoana koirana. Aktiivinen koti.
Säkä: 73cm
Paino: 35kg
Ikä: 1,5 v
kastroitu
Tuli Suomeen rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.
Jos kiinnostuit , käy täyttämässä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/ Olethan tutustunut https://hardluckpaws.fi/adoptiot/
Koirista peritään kulukorvaus