Valikko Sulje

Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa

Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa
Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa
Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa
Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa
Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa
Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa
Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa
Jenny (Jeni) kodinvaihtaja Suomessa

Jenny oli päätynyt Ioanninan kunnalliselle tarhalle aikaisemmin. Hänet steriloitiin ja palautettiin kadulle, koska kukaan ei kiinnostunut adoptoimaan häntä.

Eva kuitenkin löysi Jennyn ja sai hänet turvaan Pet taxi Kostan tarhalle. Jo autossa Jenny liimaantui kiinni Evaan ja pyysi huomiota ja hellyyttä. Autossa Jenny käyttäytyi kuin hieno lady.

 

Jenny tuli Suomeen omaan kotiin 30.3. 2024, mutta nyt perhe luopuu Jennystä.

 

Perhe kertoo Jennystä näin :

Jeni on luonteeltaan rauhallinen, kiltti ja utelias uusia asioita kohtaan. Nauttii kovasti turvallisten ihmisten huomiosta ja silityksistä. Jeni nauttii ulkona olosta erityisen paljon ja koskaan ei ole kiire kotia. Ulkona tykkää erityisesti haistelusta. Jenillä on tapana onnistua löytämään ulkoa ruokaa niin siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Jeni vetää hihnassa kovasti innostuessaan, mutta palkan ja naksuttimen avulla kulkee hienosti. On sisäsiisti kunhan ei ole mattoja, niille pissaa (ehkä opittu tapa entisessä elämässä?) Jeni on kiinnostunut toisista koirista ja tykkää niiden katselusta, välillä innostuu ja koittaa päästä luokse, mikäli välimatkaa on tarpeeksi. Kuitenkaan ei pidä mikäli tulevat lähelle silloin pyrkii pois tilanteesta. Jeni on tottunut kaupungin hälinään ei pelkää autoja, pyöriä eikä muutakaan ulkona. Kovat äänet saattavat säikäyttää, mutta tästä palautuu nopeasti. Jenillä on saalis/riistaviettiä, eniten kohdistuu jäniksiin linnut saavat olla rauhassa nykyään. Ilman hihnaa on ollut vain koirapuistossa.

Vieraisiin Jeni suhtautuu varautuneesti etenkin miehiin, on hitaasti lämpenevä uusia kohtaan. Tässä on rohkaistunut ajan kanssa ja nyt hakeutuu rapsutettavaksi. Kotona vieraiden liikkuminen keittiössä ja syöminen aiheuttaa “vahtimista” ja murinaa. Tällöin Jenille annettu muuta tekemistä toisessa tilassa. Lapsiin suhtautuu hyvin antaa olla lähellä ja silittää, hakeutuu myös itse lähelle. Pienten lasten äkkinäiset liikkeet ja äänet jännittävät näihin reagoi jännittymällä tai poistumalla paikalta.

Ruoka maistuu Jenille oikein hyvin ja on sillä helposti motivoitavissa. Jeni syö nappulaa ja raakaa 50/50. Syö kongista ja nuolumatosta.  Mieluista puuhaa Jenille on sallittu silppominen ja repiminen sekä luiden syöminen. Leluilla Jeni ei osaa leikkiä ollenkaan, eikä niihin ole kiinnostusta. Ihmisen kanssa joskus innostuu hepuloimaan.    Jeni antaa tehdä hoitotoimenpiteet kohtuu hyvin, suihku ja hampaiden pesu ei ole mieleistä ja niistä koittaa luistaa. Kynsien leikkuu onnistuu hyvin Jenin nukkuessa, samalla silityksiä palkaksi (nukahtaa tähän). Eläinlääkärillä käydessä käytämme kuonokoppaa. Jenin kanssa oikeastaan ainoa haaste on yksinolot. Jeni ulvoo/haukkuu ja ravaa levottomasti yksinollessaan. Pystyy haukkumaan tunteja putkeen ilman lopetusta (koko työpäivän verran). Jenin ääni on todella kova, kantautuu viereisen rapun asuntojen sisälle. Kotona ei kummemmin seuraa eikä reagoi mitenkään jos ei pääse esim. parvekkeelle ja muut ovat siellä. Osaa itse rauhoittua omiin oloihinsa. Muuten Jeni ei hauku ollenkaan rappukäytävästä tai ulkoa kuuluville äänille. Ei hauku ulkona myöskään.

 

Jenillä on korkeutta päälle 50cm ja painoa 18kg. Jeni on vielä hoikka, joten painoa saisi tulla lisää (+20kg).

Jeni tuli Suomeen steriloituna ja rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.

Jos kiinnostuit käy tutustumassa: https://hardluckpaws.fi/adoptiot/
Jennyn kodinetsintää hoitaa Hard luck paws ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 23683048.