Valikko Sulje

Flora (Suomessa)

Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)
Flora (Suomessa)

Flora (Suomessa)

Flora omaa surullisen perinteisen hylätyn koiran tarinan. Flora ilmestyi tarhan portin taakse pahvilaatikossa vuonna 2021 yhdessä sisarustensa kanssa. Tarhalla he elivät odottaen omien kotien löytymistä. Flora saapui hieman vajaan vuoden ikäisenä Suomeen tammikuussa 2022 kotihoitoon ja parin viikon kotihoidon jälkeen kultainen tyttö jo löysikin oman kotinsa.

Flora on elänyt lähes 2,5 vuotta omassa kodissaan mutta nyt hän palautuu etsimään uutta kotia yhdistyksen avulla. Florasta kerrotaan seuraavasti:

Flora, tuo nimensä mukaisesti kaunis tyttö on fiksu ja huumorintajuinen mutta sopivan herkkä. Flora on nopea oppimaan ja osaakin hienosti peruskäskyjä istu, maahan. Hyppää, odota, jätä. Flora ei kerjää ja osaa odottaa omaa ruokaansa ja herkkuja rauhallisesti paikallaan istuen. Floralla on kova riistavietti, eikä siten sovi vapaana pidettäväksi aitaamattomalla alueella turvallisesti. Neiti on todella hyvä käyttämään nenäänsä, joten jonkinlainen hajutyöskentely harrastus voisi olla mieleinen. Yksinolot kotona sujuvat oikein mallikkaasti, Flora ei tuhoa paikkoja tai hauku vaan lepäilee pitkälti rauhassa läpi yksinolon.

Flora puhuu erinomaisen hyvää koiraa, niin lajitovereille kuin ihmisillekin. Flora on kohtelias ja rauhallisesti lähestyvä muita koiria kohtaan. Leikkii mielellään juoksuleikkejä muiden koirien kanssa puistossa. Parhainta leikkiseuraa on samankokoinen tai isompi kaveri, sillä Flora on todella vahva sekä nopea ja pienemmät koirat saattavat jäädä jalkoihin jos eivät ole isojen koirien kanssa leikkimiseen tottuneita. Sisällä leikkii itsekseen leluilla mielellään ja hakee myös ihmistä mukaan vetoleikkeihin.

Uusiin ihmisiin Flora suhtautuu varautuneesti, mutta kun saa tutustua omaan tahtiin, niin löytää yleensä melko pian luottamuksen ja ottaa vastaan kehut ja rapsutukset ja tietenkin herkut.

Florasta luovutaan nykyisen asuinympäristön vilkkauden ja kuormittavuudesta takia. Ensimmäinen asuinympäristö perheensä kanssa oli rauhallisella alueella metsän vieressä ja täällä elo sujui ongelmitta mukavaa arkea eläen neidin kotiuduttua. Viime vuonna perhe kuitenkin muutti uuteen kotiin ja valitettavasti ympäristö osoittautui kuitenkin entiseen verrattuna kovin vilkkaaksi ja meluisaksi, eikä metsäkään ollut enää ihan vieressä. Floran levottomuus ja vahtivietti kasvoi pikku hiljaa. Taloyhtiöstä lähes kellon ympäri kuuluvat äänet alkoivat pitämään Floraa hereillä myös öisin. Lenkit pyörien, sähköpotkulautojen ja muiden ulkoilijoiden seassa alkoivat pelottaa ja eräänlainen ylivireys oli lenkeillä vahvasti läsnä. Floralle on annettu aikaa sopeutua mutta perhe kokee nyt parhaaksi etsiä Floralle uutta kotia rauhallisemmasta ympäristöstä.

Erityisen tärkeä asia Floralle on oman kodin turvallisuus ja reviiri mitä tarkkailla. Flora tekee väsymättä töitä omalla pihalla tai sisällä ikkunasta tähyilemällä. Tästä johtuen asuinympäristön tulisikin olla lähtökohtaisesti rauhallinen, ettei ärsykkeet aiheuta liikaa kuormitusta. Tällä hetkellä ympäristö on liian kuormittava ja mm. ohikiitävät pyörät, potkulaudat ja leikkivät lapset aiheuttavat reaktioita. Kotona Flora ilmoittaa havaituista ”uhista” vaimealla murinalla, joka kovenee kunnes ihminen ”kuittaa” ilmoituksen vastaanotetuksi.

Flora on käynyt vuosien varrella hoidossa kerrostalossa asuvan vanhan kotihoitajansa luona ja nämä yökyläilyt ovat aina sujuneet oikein hyvin. Floralle vanhan kotihoitajansa luona hiljaisen kerrostalon elämä ei ole tuottanut haastetta ja tyttö aina mielellään menee hoitoon. Kotihoitajan luona on oikeastaan joka kerralla eri koiria ollut kotihoidossa ja Flora on aina sopeutunut upeasti uusien koirakavereiden joukkoon. Tietyillä tavoilla Flora on siis hyvin sopeutuvakin ja sosiaalisesti fiksu tyttö.

Floralla on todettu ensimmäisissä tautitesteissä Suomeen tulon jälkeen Hepatotzoozi, mutta tauti ei ole ollut aktiivisena ja ellin mukaan on hyvin mahdollista ettei sairaus aktivoidu koskaan. Muutoin tyttö on ollut täysin terve.

Flora on kaiken kaikkiaan ihastuttava, huumorintajuinen hassuttelija. Flora rakastaa kölliä selälteen milloin missäkin ja nauttii omien ihmistensä läheisyydestä ja hellyydestä. Flora on positiivinen ja iloinen kukkanen. Joku onnekas saa hänestä upean perheenjäsenen.

Floralle paras koti olisi aikuisperheessä. Sopii ainoaksi koiraksi tai toisten koirien kanssa. Ei todennäköisesti sovi kissakotiin riistaviettinsä takia.

Ikää 3v
paino 35kg
Korkeus noin 60cm
Steriloitu narttu
sijainti: Espoo, Suomi

Runsaasti lisää kuvia florasta löytyy:

https://www.facebook.com/share/p/PkAeo9MXFPzx5RLV/?mibextid=WC7FNe

Tuli aikoinaan Suomeen rokotettuna, sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.

Jos kiinnostuit Florasta, käy täyttämässä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/ Olethan tutustunut https://hardluckpaws.fi/adoptiot/ ?

Floran kodinetsintää hoitaa Hard luck paws ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 23683048.