Valikko Sulje

Amalia

Amalia
Amalia
Amalia
Amalia
Amalia
Amalia
Amalia
Amalia
Amalia
Amalia löydettiin n vuosi sitten 9 pennun kanssa Ioanninasta , eräältä tuulimyllyjen osia varastoivalta alueelta.
Amalia oli pitänyt todella hyvää huolta pennuistaan ja on täydellinen kultakimmpale.
Ikä noin 4v (1.1.2019 arvioitu syntymäpäivä)
Paino noin 30kg
Steriloitu narttu
puhdasrotuinen Kreikan paimenkoira, joten kerrostalo ja kaupungin keskusta ei ole Amalian koti
kodin tulee olla laumanvartijoihin perehtynyt
Kotihoitaja kertoo Amaliasta seuraavasti
Amalia on todella rauhallinen koira. Ei hötkyile, eikä hätäile. Ei ole reaktiivinen, vaan suhtautuu yllättäviinkin asioihin hyvin rauhallisesti.
Amalia on ollut alusta asti 100% sisäsiisti.
Kulkee hihnassa täydellisesti! Ulkona kulkee rauhallista tahtia, hihna ei kiristy käytännössä koskaan. Ei kiirehdi eteenpäin, vaan nauttii etenemisestä omaan rauhaisaan tahtiin ja kun saa nuuskutella ja tutkailla maastoa rauhassa.
Kotihoidossa on ollut omakotitalossa, joka sijaitsee sivussa kaupungin vilskeestä. Ympärillä mäntymetsää. Amalia nauttii selkeästi tästä, mutta ollaan käyty myös kaupungissa kävelyillä ja hyvin pärjää myös siellä.
Suhtautuu toisiin koiriin rauhallisesti, on kiinnostunut, muttei hötkyile. Naapurissa on useasti koira ulkona aitauksessa, joka haukkuu paljon. Amalia ei reagoi tähän mitenkään. Ei ole lainkaan haukkuherkkä muutenkaan.
On ollut kotihoidossa paikassa, jossa 4 kissaa. Kissoihin suhtautuu neutraalisti, eli ei ongelmaa niiden kanssa. Amalia on tottunut myös lapsiin. Amalia tykkää kaikista, oli sitten lapsi tai aikuinen, mies tai nainen. Rakastaa olla rapsuteltavana, hakeutuu useasti itse lähelle. Häntä pyörii innostuksesta ympyrää, ja koko koira siinä mukana, kun hän saa huomiota ihmiseltä.
Kaikki hoitotoimenpiteet sujuu kuin vanhalta tekijältä. Pesu, kynsien leikkaus, korvien putsaus jne. Antaa tehdä ja on rauhassa.
Autossa matkustaa todella hyvin. Käytännössä nukkuu kaikki matkat, pitkätkin. Auton kyytiin tulemista vielä treenaillaan. Toistaiseksi joutuu vielä avittaa nostamalla, mutta kyytiin päästyään ei minkäänlaista ongelmaa matkustamisessa.
On ollut lyhyitä hetkiä yksin kotona, jolloin on jäänyt nukkumaan. Ei jää itkemään perään.
Amalia on todella valmis pakkaus ja hänellä on hämmästyttävän hyvä hermorakenne. Ei tunnu stressaavan oikein mistään, vaan sujahtaa tilanteisiin luontevasti. Vaikka jotkut asiat jännittäisi, ei jäädy tai panikoidu. Rauhallisuus on koko ajan läsnä.
Jännittäviä asioita Amalian mielestä ovat ainakin kovat yllättävät äänet, imuri, fööni (yms kovaääniset vempaimet). Ulkona autot tuntuvat ohi mennessään aiheuttavan Amaliassa reaktion, että haluaa väistää ojan puolelle omatoimisesti. Olisiko kadulla oppinut autoja väistämään? Sähköpotkulaudat ja pyörät aiheuttavat myös hämmennystä – ei niinkään pelkää, mutta on selkeästi ymmällään niistä.
Ruoka maistuu hyvällä ruokahalulla! Ei kuitenkaan mene pöydille tai kerjää. Oma ruokakuppi tyhjenee kyllä joka kerta rivakasti ja puruluut on ihan parasta! Antaa myös kissojen ruokien olla, vaikka niihinkin pääsy olisi. Hirmu hyvätapainen tyttö kaiken kaikkiaan!
Amalia tuli Suomeen rokotettuna, madotettuna, steriloituna, ulkoloishäädettynä ja tautitestattuna (anaplasmoosi, babesia, sydänmato, ehrlichilia, leishmania) ja Ruokaviraston ohjeiden mukaan ja Traces järjestelmään kirjattuna.
Jos kiinnostuit , käy täyttämässä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/
Kotihoidossa Iissä.
Koirista peritään kulukorvaus.