Valikko Sulje

Alina

Alina
Alina
Alina
Alina
Alina
Alina
Alina
Alina
Alina
Alina palautuu etsimään kotia 1,5 vuoden kodissa asumisen jälkeen. Syy uuden kodin etsintään ei ole koirassa.
Alinaa ei ole steriloitu, eläinlääkärin suosituksen mukaan n 2-vuotiaana olisi hyvä . Sterilointiin liittyviin kuluihin yhdistys osallistuu.
ikää n 2 vuotta
paino n 35 kg

Kotihoitaja kertoo Alinasta näin

 

Alina on rauhallinen ja hieman arka koira, joka kuitenkin sopeutuu uusiin ympäristöihin hienosti.

Kotona Alina lähinnä nukkuu. Alina hakeutuu välillä ihmisen lähelle ja välillä omaan rauhaan. Alina ei ole häiriintynyt kerrostalon äänistä. Ainoastaan satunnaisilla murahduksilla tai haukahduksilla ilmoittaa jonkun liikkuessa rappukäytävässä. Ei kuitenkaan läheskään aina. Portaiden kulkeminen on Alinalle vaikeaa, mutta hissiin hän tulee nätisti. Alina osaa olla kotona yksin työpäivän ajan eikä eroahdistusta tai kiinnostusta ihmisen tavaroita kohtaan ole ilmennyt. Vieraisiin kotona Alina suhtautuu epäluuloisesti.

Alina osaa kävellä nätisti hihnassa. Ulkona Alinalla ilmenee äänipelkoa. Pelkoa voivat aiheuttaa esim. rakennustyömaan äänet, pallon pomputtelu, ukkonen, autot tai säksättävä lipputangon naru. Myöskään vesisade ei ole hänen mieleensä. Pelätessään Alina useimmiten pysähtyy ja alkaa läähättämään tai tarkkailemaan ympäristöään. Joskus menee myös makaamaan. Tätä voi tapahtua myös keskellä suojatietä. Pysähtyessään Alinaa voi olla vaikea saada liikkumaan. Herkkupalojen avulla ja totuttelun myötä tämä kuitenkin onnistuu. Muiden koirien ohitukset ovat Alinalle vielä vaikeita ja tällöin hän saattaa haukkua tai tempoa hihnassa voimakkaasti. Alina on erittäin voimakas koira ja ulkoiluttajan tulee huomioida tämä. Tilanteiden ennakointi ja tarpeeksi pitkän välimatkan pitäminen muihin koiriin kuitenkin auttaa tässä. Myös herkkupaloilla hämääminen onnistuu. Ihmisiin Alina suhtautuu ulkona varoen ja usein pysähtyy ja jää tuijottamaan ohikulkijoita.

Alina sopeutuu kerrostaloon, jos kerrostalo ja sen ympäristö ovat rauhallisia. Talon ympärillä olisi hyvä olla rauhallisia lenkkipolkuja ja teitä. Vilkas liikenne stressaa Alinaa ja tästä aiheutuva pysähtely voi taas stressata ulkoiluttajaa, joten rauhallinen ympäristö säästää molempia.

Kotona yksin ollessa on rauhallinen ja nukkuu, ei ole koskaan tuhonnut mitään. Muutenkin tosi rauhallinen, ei hypi vasten tai hajota mitään. Antaa leikata kynnet, putsata korvat ja tehdä muita hoitotoimenpiteitä. Vettä vähän pelkää mutta ollaan saatu kuitenkin käytettyä suihkussa
tarvittaessa. Aluksi pelkäsi autossa matkustamista, mutta nykyään autoilu onnistuu kun saa olla takakontissa.
Alina ei sovi perheeseen, jossa olisi muitakin koiria.
Olisiko sinulla koti Alinalle?
Täytä kotiselvityslomake oheisesta linkistä https://hardluckpaws.fi/kotiselvityslomake/
Tutustu myös ennen lomakkeen täyttämistä infoon
Koirista peritään kulukorvaus
Kotihoidossa Espoossa