Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tilaa kannatustuotteitamme, autat samalla Kreetan kodittomia eläimiä. Tilattavissa muun muassa ainutlaatuinen koira-aiheinen ja kissa-aiheinen T-paita.

Turvallisempi huominen Kreetan kulkukoirille ja kissoille. Liittymällä jäseneksi, autat kodittomia koiria ja kissoja Kreetalla.

PELASTUSTARINOITA

Kreetalla hylätään paljon niin kissoja kuin koiriakin oman onnensa nojaan.

Hylättyjä koiranpentuja löydetään muun muassa kaatopaikoilta, rannoilta ja isojen kadunvarsilla olevien roska-astioiden vierestä. Pienillä pennuilla on hyvin pienet mahdollisuudet selvitä elävänä kaduilla. Myös omia lemmikeitä hylätään. Ihmisiin tottuneita kotikoiria löydetään tienvarsilta, vuorilta tai kaatopaikalta.

Ikävimmissä tapauksissa kissanpentuja on löydetty muovipusseista, osa jo menehtyneenä. Hanian alueella Silke Wrobel pyrkii tekemään kaikkensa näiden poloisten auttamiseksi. Myös Takis Proestakis on ottanut paljon hylättyjä kissoja tarhalleen. Osa näistä kodittomista kissoista on saanut pysyvän majapaikan Takisin kotoa, koska eivät pärjäisi tarhalla esimerkiksi sokeutumisen vuoksi. Takis kirjoittaa päivittäin näistä eläinkohtaloista omassa Blogissaan. Suosittelemme seuraamaan paikallisten auttajien Facebook sivuja. Voit myös tukea heidän toimintaansa suoraan heidän sivujensa kautta, mikäli haluat tukea juuri tietyn tarhan toimintaa.

Eläimiä loukkaantuu myös paljon vilkkaan liikenteen vuoksi ja moni jatkaa matkaansa pysähtymättä katsomaan miten yliajamalleen eläimelle kävi. Heidän ainoa toivonsa avun saamiseksi onkin yleensä joku toinen henkilö. Tämän vuoksi toivoisimmekin, että huomatessasi loukkaantuneen tai apua tarvitsevan eläimen et jättäisi häntä taakseni vaan toimisit ja ottaisit yhteyttä paikallisiin eläinsuojiin, yhdistykseemme tai turistipoliisiin.


Toivomme, että mahdollisimman moni pelastettu koditoneläin saisi vielä oman rakastavan kodin.

 

Auta loukkaantunutta eläintä Kreetalla.

 

 

LENAN KOSKETTAVA TARINA – UUSI MAHDOLLISUUS

Kuinkahan moni oli kulkenut vain ohi nähtyään tämän nälkiintyneen, kodittoman koiran etsimässä ruokaa roskien seasta.

Koira oli todella laiha oltuaan pitkän aikaa ravinnotta. Pantaa hänellä ei ollut, mutta kaulasta roikkui köydenpätkä. Oliko hän päässyt jostain lopulta karkuun, Lena yksin tietää elämästään. Luottamus ihmisiin oli mennyt ja löydettäessä hän yritti puolustaa itseään näykkimällä.

Ilman Takisin apua, tämäkin kulkuri olisi todennäköisesti menehtynyt pian nälkään. Takis vei pelokkaan koiran tarhansa suojiin ja nimesi hänet Lenaksi. Lena alkoi vähitellen vahvistumaan. Takisin pyyteettömän rakkauden, huolenpidon ja myötätunnon avulla pelokkaasta ja nälkiintyneestä koirasta syntyi uudelleen elämää, ihmisiä ja muita koiria rakastava upea ja herttainen tyttö.

Nykyisin Lenan silmissä loistaa ilo ja hän on täynnä energiaa. Lena juoksee ja leikkii muiden koirien kanssa ja silminnähden rakastaa elämää, jonka Takisin hellä huolenpito antoi hänelle takaisin.

Jotta Takis ja muut eläimistä välittävät auttajat Kreetan päässä pystyvät toimimaan ja pelastamaan Lenan kaltaisia kohtaloita he tarvitsevat myös meidän kaikkien apua. Kiitos kuuluu myös niille, jotka välittävät ja haluavat auttaa vaikkakin vain kotimaastaan käsin. Pienelläkin teolla on suuri merkitys.

Kiitos, että välität.

   

 

TIEN REUNAAN HYLÄTTY SIA-TYTTÖ

Silke Wrobel pelasti tämän Kreetalaisen loukkaantuneen Sia-koiran. Tassut olivat loukkaantuneet. Koira oli jäänyt auton alle.

Yhdistyksemme tukema kreetalainen Noah´s Little Ark auttoi auton alle jäänyttä ja tien reunaan hylättyä koiraa. Etutassut olivat loukkaantuneet pahoin ja koira tarvitsi kiireellisesti eläinlääkärin apua. Hän sai nimekseen Sia. Silke Wrobelin ansiosta Sia pääsi tarvitsemaansa hoitoon.

Sia-tyttö vietti pitkän ajan tarhalla, kunnes hänen elämä sai keväällä 2016 onnellisen käänteen. Oma rakastava koti löytyi vihdoin Suomesta. Jo ensimmäisestä yöstä lähtien Sia päätti nukkua omistajansa sängyssä kiinni hänen kyljessään. Välillä pikku tassu ilmestyy omistajan olkapäälle ja pusujakin Sia jakelee auliisti. Se on hyvin hellyydenkipeä ja omistaja yrittääkin jakaa rapsutuksia ja silityksiä tasapuolisesti kummallekin koiralleen.

Adoptio-osiostamme voit lukea lisää Sia-koirasta.

Tuellanne on suuri merkitys toiminnan jatkumiselle Kreetalla, jotta apua tarvitsevia eläimiä pystytään jatkossakin auttamaan.

 

 

SITTENKIN ONNELLINEN LOPPU JA FILON UUDEN ELÄMÄN ALKU

Filo-kissa kutsui itsensä sisään suomalaisten hotellihuoneeseen. Kissa oli ilmiselvästi loukkaantunut jalastaan. Huoneen asukkaat soittivat matkatoimiston oppaalle, joka ryhtyi auttamaan pariskuntaa. Puhelut kiersivät Suomen kautta Silke Wrobelille.

Silken mentyä paikalle kissa pääsi asianmukaiseen hoitoon. Eläinlääkärissä selvisi, että kissaa oli ammuttu jalkaan ja jalan vamma oli niin paha, että jalka oli pakko amputoida. Jalka amputoitiin ja Filo-kissa jäi Kreetalle toipumaan leikkauksesta. Ilman turistien ja Silken apua kissa olisi todennäköisesti menehtynyt kadulle.

Kissaa auttaneet suomalaiset halusivat antaa Filolle kodin ja lopulta tämä poloinen pääsi Suomeen omaan kotiin. Nyt Filo saa viettää ansaittuja kissanpäiviä loppuelämänsä. Enää hänen ei tarvitse elää nälässä ja pelossa.

Toivomme Filolle paljon rakkautta ja rapsutuksia ja onnellista yhteiseloa isäntäväen kanssa.

 

 

LEPÄÄ RAUHASSA PIKKUINEN

Tämä koira löytyi tien reunasta yliajettuna. Kuvassa koira on matkalla eläinlääkäriin jonne suomalainen henkilö hänet vei. valitetavasti eläinlääkäri joutui nukuttamaan hänet ikiuneen. Koiralla oli vakavat vammat.

Viesti Kreetalla olevalta suomalaiselta:

Sain viestin, että tienvarressa makaa loukkaantunut koira. Koska tiesin, etten millään ehtisi paikalle ja lääkäriin, ennen sen sulkemista, käskin / pyysin näitä ihmisiä kiireen vilkkaa noukkimaan koiran kyytiinsä ja toimittamaan sen eläinlääkäriin. Niinkuin jokainen ihminen vastaavassa tilanteessa toimisi.

Vaan miten kävikään...  Tämä poloinen koira makasi EDELLEEN seuraavana aamupäivänä samassa paikassa. Peloissaan, tuskissaan, kylmissään... järkyttyneenä. Silti se jaksoi hieman häntäänsä heiluttaa ja katse oli kiitollinen, kun kumarruin häntä rapsuttamaan ja jutustelemaan.

Tässä vaiheessa tuttuni (ei kreikkalainen), joka on elänyt täällä 20 vuotta, oli jo paikalla ja oli yrittänyt tavoittaa vastuullisia instansseja: poliisia, virkaeläinlääkäriä, jopa pormestaria, jonka talo / virasto sijaitsi vain kivenheiton päässä, mutta jokainen taho nosti kädet ilmaan, eikä kukaan ottanut vastuuta mistään!

Lisäksi paikalla oli muutama paikallinen mies, AUTOINEEN, ihmettelemässä ja antamassa "ohjeita" minulle siitä, ettei koiraa saa lopettaa jne ennen kuin omistaja löytyisi. Kovin olivat "huolissaan", silti kumpikaan ei voinut edes koskea koiraan, puhumattakaan, että olisivat ihan itse ottaneet koiran kyytiinsä ja toimittaneet lääkäriin!

Niinpä nostimme koiran autoni takapenkille ja lähdimme. Ja kuten aavistinkin, poika oli niin pahoin loukkaantunut (mm. etutassu poikki, lonkka palasina ym), että eläinlääkäri päätyi lopettamaan hänen tuskansa.

Sillä hetkellä, kun itkien paijasin ja jutustelin koiralle sen nukahtaessa ikiuneen, ei mielessä ollut yhtäkään hyvää, positiivista ajatusta tästä saaresta ja sen ihmisistä. Päinvastoin.

Kuinka moni kulki koiran ohi, suomatta ajatustakaan auttamiselle? Ja mitä kertoo se, että kymmenien puheluiden ja viestien jälkeen, auttaja olen tässä tapauksessa minä, joka kuitenkin olen vain turisti?

Kuten eläinlääkäri eilen sanoi, täällä toimii useita eläinsuojeluyhdistyksiä, kuitenkin Silke on ainoa, joka todella auttaa ! Missä ne muut ovat silloin, kun kyse on oikeasti hätää kärsivästä, loukkaantuneesta eläimestä?

Ainakin tuli hyvin selväksi se, että ilman Silkeä tämä kaupunki on kaaoksessa, eikä eläimillä ole mitään turvaa.

 

SEURAA BLOGIAMME

Kreetan Kodittomat Eläimet kerrotaan uusimmista tapauksista lisää. Kuvan koira Takisin tarhalta.

Kerromme uusimmista tapauksista Blogissamme ja Facebookissamme.

Voit seurata myös tarhojen omia facebook sivuja, joita päivitetään pääasiassa englanniksi.


Kuvassa oleva Zira tyttö on Takisin tarhalta.
Kuvaushetkellä hän oli seitsemän kuukauden ikäinen ja Takis löysi tämän ja hänen sisaruksensa sekä heidän emonsa jätteitä penkomasta. Koirat ovat tällä hetkellä Takisin tarhalla odottamassa
josko heillekin löytyisi omat kodit.