Valikko Sulje

Kotihoito


TOIMI KOTIHOITAJANA KOTIA ODOTTAVALLE KOIRALLE

Yhdistyksemme tarvitsee luotettavia ja pitkäjänteisiä kotihoitajia pitämään koiraa perheessään ja hoitamaan sitä kuin omaansa, kunnes sille löytyy oma koti Suomesta.

Kotihoito tarkoittaa väliaikaista sijaiskotia koiralle, joka saapuu Suomeen odottamaan oman kodin löytymistä tai joka syystä tai toisesta on palautunut yhdistykselle etsimään uutta kotia ja tarvitsee uuden kodin löytymiseen asti kotihoitopaikan. Mikäli et voi sitoutua vuosiksi eteenpäin lemmikin omistajaksi, voit kuitenkin aina toimia kotihoitajana ja auttaa siten koditonta koiraa sen oman kodin etsinnässä.

Kreikasta kotihoitoon Suomeen saapuvat koirat ovat yleensä pentuja/nuoria aikuisia. Pyrimme auttamaan kotihoitoon myös ne koirat ketkä tarhalla jäävät huomaamatta tai ovat esimerkiksi muiden koirien kiusaamia. Monille koirille huolehtiva ja rakastava kotiympäristö on paras lääke ja mahdollisuus päästä tulemaan esille ja samaan parhaat eväät kodinetsintään. Näin saadaan näkymättömästä koirasta näkyvä.

Koiran kotihoitojakson kestoa on mahdoton sanoa etukäteen. Kotihoitaja sitoutuu pitämään koiraa luonaan kuin omaansa kunnes oma koti koiralle löytyy. Tähän voi mennä useita kuukausia tai jopa vain pari viikkoa. Koiramme viipyvät kotihoidossa keskimäärin alle 4kk. Kotihoitoon tulevan koiran tulee olla tervetullut kaikkien perheen jäsenten osalta. Kotihoidossa koira elää kuten normaali kotikoira osallistuen perheen arjen elämään. On hyvä pitää mielessä, että usein koira tulee suoraan tarhaoloista, jolloin sillä ei välttämättä ole kokemusta tavallisesta kotielämästä. Adoptoitavan koiran ensimmäinen kokemus tavallisesta kotielämästä voi olla juuri kotihoitajan luona ja tällöin koira vaatii aikaa kaiken uuden oppimiseen ja sopeutumiseen. Kotihoitaja sitoutuu olemaan aktiivisesti yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ja toimittamaan koirasta kuvia, videoita ja kuulumisia materiaaliksi koiran kodinetsintään. Koirasta kiinnostuneita kotiehdokkaita on tapana tavata prosessin aikana.

Kotihoitajat ovat kultaakin kalliimpi osa toimintaamme. He antavat mahdollisuudet hyvin monille koirille, ketkä eivät sitä tarhalla saisi. Annamme kotihoitajillle tuen ja opastuksen koiran kotiuttamisessa ja koiran pitämisessä luonaan. Koirasta tehdään aina kotihoitosopimus yhdistyksen ja kotihoitajan välille. Koiraa valittaessa kotihoitopaikkaan, koiran yhteyshenkilö käy läpi ja varmistaa, että koira on sopiva kotihoitajalle ja kyseiseen ympäristöön.

Toisinaan adoptoitava koira saattaakin saada oman kodin saapuessaan Suomeen, joten tällöin hän meneekin suoraan lopulliseen kotiinsa. Tämäkin asia on hyvä muistaa ja pitää mielessä. Pyrimme toimimaan niin mikä olisi koiralle parhain vaihtoehto.

Kotihoitajalta vaaditaan joustavuutta, kärsivällisyyttä, ymmärrystä sekä motivaatiota. Hänellä on suuri merkitys koiran elämäässä ja tulevaisuudessa. Kotihoitajan tulee olla täysi-ikäinen ja vakaassa elämäntilanteessa oleva henkilö, jolla on myös koirista kokemusta. Hänen tulee huolehtia koirasta Suomen eläinsuojelusäädösten mukaisesti.

Uusia kotihoitajia kaivataan tällä hetkellä kipeästi erityisesti isommille koirille. Jos kiinnostuit kotihoitajuudesta ja koet, että voisit olla etsimämme henkilö, niin täytä alla oleva lomake. Olemme sinuun yhteydessä.