Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Turvallisempi huominen Kreetan kulkukoirille ja kissoille. Liittymällä jäseneksi, autat kodittomia koiria ja kissoja Kreetalla.

ADOPTIO KREETALTA JA KREIKASTA 

 

TÄLLÄ HETKELLÄ KOTIA ETSIVÄT KOIRAT LÖYTYVÄT FACEBOOK SIVULTA: https://www.facebook.com/hlpkoirat/

Yhdistyksellämme on Ruokaviraston (ent. Evira) myöntämä Traces-lupa, joka mahdollistaa eläinten maahantuonnin Suomeen. Mikäli haluat adoptoida eläimen Kreetalta, voit olla yhteydessä meihin, niin kerromme lisää.

Olemme aloittaneet kesäkuussa 2017 eläinten kaupallisen tuonnin Suomeen.
Adoptio-ohjelmassamme
olevat koirat löydät Omaa kotia etsivät koirat -osiostamme  sekä facebookistamme.  Kaikki koirat tulevat luonnollisesti rokotettuna ja Traces-terveystodistuksilla.

Voit toimia myös sijaiskotina omaa lopullista kotia odottaville eläimille.
Ota yhteyttä yhdistykseemme, olemme erittäin kiitollisia avustasi.

 

Hard Luck Paws eläinsuojeluyhdistys auttaa kodittomia eläimiä Kreetalla ja muualla maailmassa tarpeen mukaan. Adoptoi kulkukoira Kreetalta.

 

Meille tulee aika ajoin kysymyksiä myös yksityisadoptoinnista. Yhdistyksemme pyrkii auttamaan ja neuvomaan myös näissä asioissa. Kreetalta voi tehdä yksityisadoption, joka onnistuu parhaiten siten, että varaa matkan Kreetalle ja tuo eläimen tarhalta mukanaan.

Tarhalla olevilla eläimillä on  yleensä tarvittavat rokotteet, sirut ja passit hankitaan ennen lähtöä.. Mikäli löydät Kreetan kadulta koiran ja haluat tuoda sen Suomeen, huomioithan tuontisäädökset, jotka löytyvät Ruokaviraston nettisivuilta. Mm. koiran tulee olla lähtömaassa 21 vrk rabiesrokotteen saatuaan. Lentokummia voitte itse kuuluttaa vaikkapa Facebook -sivuillamme.

Neuvoja voimme antaa miten varmistutte turvallisesta ja vastuullisesta eläimen tuonnista sekä käytännön vinkkejä mistä voitte ostaa mm. lentomatkaan tarvittavia kuljetusboxeja. Voit kysyä myös mahdollisuuttamme lainata kuljetusboxia. Suosittelemme Ruokaviraston (ent. Evira) säännösten noudattamista ja eläinten vastuullista tuontia.

Mietithän aina tarkasti omia resurssejasi eläintä adoptoidessasi. Riittävätkö aikasi ja taitosi eläimestä huolehtimiseen sen vaatimalla tavalla.

 

MITEN ADOPTOIN ELÄIMEN YHDISTYKSEN KAUTTA?

Aloitimme kesällä 2017 koirien vastuullisen tuomisen ja adoptoinnin Kreetalta ja saamamme palaute on ollut hyvää. Vastuulliset yhdistykset käyttävät koirat AINA eläinlääkärillä, jossa koirat tutkitaan, rokotetaan sekä rabiesta että muita sairauksia (nelosrokote) vastaan. Koira myös sirutetaan ja sille kirjoitetaan passi. Ruokavirasto (ent. Evira) vaatii myös ekinokokkilääkityksen, joka on matolääke. Adoptoitavat koiramme saavat myös ulkoloishäädön. Koemme tärkeäksi, että säännöt ovat olemassa ja toimimme niiden mukaan.

Suomessa olevat eläimet ovat vapaaehtoisten kotihoitajiemme hellässä hoivassa eripuolilla Suomea. Adoptoitavat koirat löydät Omaa kotia etsivät koirat -osiostamme.

Käy tutustumassa heihin ja ota meihin yhteyttä mikäli kiinnostuit jostakin koirasta. Toivoisimme sinun myös täyttävän Kotiselvityslomakkeen, josta saamme tarvittavat tiedot adoptiokoteja valitessamme. Kotiselvityslomakkeen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä, jolloin voimme käydä yhdessä tarkemmin läpi millaiseen kotiin eläin olisi tulossa, kerromme lisää eläimen luonteesta ja hänen taustastaan sekä käymme läpi itse adoptioon liittyviä asioita.

Kodittomia eläimiä on tällä hetkellä myös yhteistyötahojemme tarhoilla Kreetalla. Tarhoilta tapahtuvat adoptiot ovat toistaiseksi yksityisadoptioita. Voit kysyä meiltä myös neuvoja, mikäli haluat tehdä yksityisadoption.

Yhdistykselle aiheutuu kuluja eläimen valmistelusta adoptoitavaksi. Näitä tulee muun muassa rokotuksista, ulkoloishäädöistä, ekinokokkihäädöstä, joka on matolääke sekä sirun asentamisesta ja passista. Lisäksi kustannuksia tulee myös lennoista, boxista, aikuisen koiran steriloinnista ja mahdollisesti myös muista kuluista. Tällä hetkellä adoptio-ohjelmassamme olevista koirista perittävä kulukorvaus on 490 €. Tuolla summalla katetaan aiemmin mainitut kulut. Koirat lennätetään Helsinkiin.

 

 Adoptoi koira ta kissa Kreetalta. Kuvassa oleva kultaisennoutajan näköinen koira on yhteistyötahomme tarhalla.

 

ADOPTIOTA HARKITSEVALLE

Muistathan miettiä tarkoin, että eläimen adoptointi sopii tämänhetkiseen elämäntilanteesi ja huomioida, että eläin tarvitsee sinua myös tulevaisuudessakin monia vuosia. Jokainen eläin on oma yksilönsä emmekä voi etukäteen tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. On aina muistettava varautua myös lääkäri- ja lääkemenoihin ja tarvittaessa perheen jäseniltä pitäisi löytyä myös ymmärrystä, aikaa ja kärsivällisyyttä. Aivan kuten kasvattajaltakin hankitunkin eläimen hoitamisessa. Eläimen tulee saada käyttäytyä myös kissa- ja koiramaiseen tapaansa. Heistä lähtee todennäköisesti karvaa, tassuissa kantautuu likaa, alussa saattaa mennä hetki, ennenkuin sisäsiisteys on täysin opittu ja myös heillä on tarve keskustella, joka saattaa herkkäkorvaisia ajoittain häiritä.

Valitsemme Adoptio-ohjelmaamme eläimiä, joilla on erinomaiset mahdollisuudet sopeutua uuteen perheeseen. Nämä eläimet osaavat arvostaa huolenpitoa ja rakkautta, jota uudesta kodista välittyy. Se onkin yksi tärkeimmistä kriteereistä kotia valitessa, että kulkurit pääsisivät hyvään, rakastavaan ja ymmärtävään kotiin. Kreetalla, yhteistyötarhoillamme, on myös koiria, jotka eivät sovellu adoptoitavaksi ja valitettavasti heidän kohtalonsa on viettää elämänsä tarhalla.

Yritämme parhaamme mukaan valita adoptioperheille sopivimman eläimen. Välillä jokin eläin saattaa näyttää kuvassa kivalta, mutta välttämättä hän ei olekaan perheellenne sopivin vaihtoehto. Siksi tulisikin rehellisesti kertoa millaiseen ympäristöön eläin olisi tulossa. Esimerkiksi kuinka paljon hänen kanssaan jaksetaan ulkoilla, leikkiä, kouluttautua jne ja onko perheellä aikaisemmin kokemuksia eläimistä. Olemme kiinnostuneita myös miten kotiuttaminen on lähtenyt sujumaan ja tarvittaessa myös antamaan lisäohjeita.

Koirat saapuvat aina asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna ja madotettuna, lisäksi eläimet käyvät Kreetalla lääkärintarkastuksessa. Jokaisesta koirasta tehdään luovutussopimus, jolloin vastuu koirasta, sen hoidosta, ruokinnasta ja lääkärikuluista siirtyvät uudelle omistajalle.

Adoptoitaessa eläin on siis eläinlääkärin tarkastama ja hänelle on tehty verikokeet, mutta emme voi taata ettei koiralla olisi jotain vanhoja vammoja tai esimerkiksi hammaskiveä, jotka voivat jossain vaiheessa aiheuttaa lääkärikuluja. Koiran ikää ja rotua emme myöskään voi aina tietää tarkasti.

Yksi asia tulee vielä ottaa huomioon. Nämä kodittomat koirat ja kissat eivät tarvitse enää ylimääräistä tuskaa ja stressiä elämäänsä. Onkin hyvin tärkeää, että olet valmis koko sydämestäsi ottamaan hänet viereesi ja annat hänelle rakastavan, pelottoman kodin, jossa hän voi elää turvassa, kunnes silmät viimeisen kerran sulkeutuvat.

Neuvoja voimme antaa miten varmistutte turvallisesta ja vastuullisesta eläimen tuonnista sekä käytännön vinkkejä mistä voitte ostaa mm. lentomatkaan tarvittavia kuljetusboxeja. Voit kysyä myös mahdollisuuttamme lainata kuljetusboxia. Suosittelemme Ruokaviraston (ent. Evira) säännösten noudattamista ja eläinten vastuullista tuontia.

Mietithän aina tarkasti omia resurssejasi eläintä adoptoidessasi. Riittävätkö aikasi ja taitosi eläimestä huolehtimiseen sen vaatimalla tavalla.

 

Tautiasiaa:

Ehrlichilia

Ehrlichia tarttuu infektoituneen ruskean koirapuutiaisen tai punkin välityksellä. Itämisaika on n. muutaman viikon . Akuutin vaiheen jälkeen koira voi jäädä kantajaksi tai sairastua krooniseen sairauteen, jossa luuydin vaurioituu. 

Sairauden oireet ovat vaihtelevia; niitä ovat muun muassa kuume, syömättömyys, väsymys, ontuma, neurologiset oireet, verenvuodot ja imusolmukkeiden suurentuminen. Kroonisessa vaiheessa verisolujen tuotanto häiriintyy ja seuraa anemia. Erhcilia löytyy usein rutiinitesteissämme ilman oireita. Hoito tapahtuu useamman viikon antibioottikuurilla, Kreetalla koirile annetaan lisäksi injektiot hoidon alussa.

Leishmania

Leishmania-alkueläin leviää infektoituneen hietasääsken piston mukana ja tarttuu sekä ihmisiin että eläimiin. Suomessa esiintyvät leishmania-tapaukset ovat tuontikoiria tai matkustavia koiria sekä jossain harvinaisissa tapauksissa loinen on levinnyt tiineyden myötä emolta pennulle tai lähikontaktissa koirasta toiseen, koirasta ihmiseen ei leviämistä ole todettu.

Leishmania sairaus itää kuukausista vuosiin, minkä aikana loinen leviää luuytimeen, imusolmukkeisiin, pernaan ja maksaan. Oireita ovat heikkous, huono ruokahalu, runsas juominen, ihomuutokset (karvanlähtö, karstainen ihottuma, hilseily, silmänympärysten muuttuminen karvattomaksi, haavainen ihottuma varsinkin kuonon, korvien, hännän ja jalkojen alueella, anturoiden paksuuntuminen ja kiihtynyt kynsien kasvu) sekä laihtuminen. Lisäksi oireina voi olla suurentuneet imusolmukkeet, silmäoireet, ripuli, nenäverenvuoto, ontuminen, hermosto-oireet, keuhkokuume, munuaisten vajaatoiminnan oireet ja anemia. Leishmanioosin diagnoosi ei ole yksiselitteinen. Diagnoosi tehdään verikokeella. 

Hoitona voidaan käyttää useita lääkkeitä. Sisäelimiin edennyt sairaus on kuitenkin vaikeahoitoinen ja saattaa johtaa kuolemaan, mutta mikäli sairaus todetaan jo alkuvaiheessa  on heti aloitettava tehokas hoito menestyksekästä. Koirat, jotka taudista selviävät, jäävät yleensä taudin kantajiksi eli tauti ei parane kokonaan. Tartunnan ehkäisyssä tärkeintä on hietasääsken piston välttäminen hyönteiskarkotteilla sekä ulkoilun välttäminen silloin kun hietasääsket ovat aktiivisimmillaan (aikainen aamu ja iltahämärä). Suomessa hietasääskiä ei ole.

Anaplasmoosi

Anaplasmoosi on infektiotauti, joka tarttuu verta imevien punkkien välityksellä. Infektio tapahtuu 1-2 vuorokauden kuluttua punkin kiinnittymisestä. Taudin itämisaika on 1-2 viikkoa. Oireet ovat epämääräisiä kuten kuume, väsymys, syömättömyys, jäykkyys, ontuminen, oksentelu, ripulointi, hermosto-oireet, verenvuototaipumus. Monesti anaplasmoosi löytyy rutiinitesteillä, ilman oireita.  Anaplasmoosia hoidetaan antibiootein (doksisykliini ja tetrasykliini) useamman viikon kuurina, lisäksi Kreetalla annetaan pistoshoito hoitoa tehostamaan. 

TOIMI KOTIHOITAJANA KOTIA ODOTTAVALLE KOIRALLE

Voit toimia myös kotihoitajana mikäli et voi sitoutua vuosiksi eteenpäin lemmikin omistajaksi. Yhdistyksemme tarvitsee luotettavia kotihoitajia pitämään koiraa luonaan ja hoitamaan sitä, kunnes oma koti Suomesta löytyy.

Kotihoito tarkoittaa väliaikaista sijoituspaikkaa koiralle, joka saapuu Suomeen odottamaan oman kodin löytymistä tai joka syystä tai toisesta on palautunut yhdistykselle etsimään uutta kotia.  Joskus koti löytyy viikossa, toisinaan siihen menee useampi kuukausi.

Kotihoitoon tulevan koiran tulee olla tervetullut kaikkien perheen jäsenten osalta. Kotihoidossa koira elää kuten normaali kotikoira osallistuen perheen arjen elämään. On hyvä pitää mielessä, että usein koira tulee suoraan tarhaoloista, jolloin sillä ei välttämättä ole kokemusta tavallisesta kotielämästä. Adoptoitavan koiran ensimmäinen kokemus tavallisesta kotielämästä voi olla juurikin kotihoitajan luona. Kotihoitajalta vaaditaankin joustavuutta ja hänellä on suuri merkitys koiran elämään ja tulevaisuuteen.

Yhdistys maksaa koiran eläinlääkäri- ja tarvittaessa myös ruokintakulut. Kotihoitajaa saatetaan pyytää käyttämään koiraa lääkärissä sekä järjestämään kotiehdokkaille tilaisuus tulla tutustumaan koiraan. Tarvitsemme myös koirasta tietoja, koska ne vaikuttavat paljon koiran pysyvän kodin etsintään. Kotihoitajan tuleekin pitää yhdistys ajan tasalla koiran kuulumisista ja edistymisestä. Yhdistyksemme tukee ja neuvoo kotihoitajia kaikissa tilanteissa.

Kotihoitajan tulee olla täysi-ikäinen ja vakaassa elämäntilanteessa oleva henkilö, jolla on myös kokemusta toimia koirien kanssa. Hänen tulee huolehtia koirasta myös eläinsuojelusäädösten mukaisesti.

Ennen kuin koira luovutetaan kotihoitoon, kertovat yhdistyksen edustajat tarkemmin kotihoidosta ja varmistavat, että tuleva väliaikainen koti on sopiva koiralle. Tällä pyritään varmistamaan koiran ja hoitokodin soveltuvuus toisilleen.

Toisinaan adoptoitava koira saattaakin saada oman kodin saapuessaan Suomeen, joten tällöin hän meneekin suoraan lopulliseen kotiinsa. Tämäkin asia on hyvä muistaa ja pitää mielessä. Pyrimme toimimaan niin mikä olisi koiralle parhain vaihtoehto.

 

AUTA TOIMIMALLA LENTOKUMMINA

Ohjeita Lentokummina toimimiseen:

Hard Luck Paws-järjestömme toiminta on virallista ja valvottua sekä kaikilla yhdistyksemme kautta tulevilla eläimillä on Ruokaviraston (ent. Evira) vaatimat Traces-todistukset.

Etsimme toimintamme tueksi Lentokummeja helpottamaan eläimien pääsyä Suomeen.

Lentokummi on henkilö, joka ottaa eläimen lentolipulleen, tekee lähtöselvityksen (yhdessä yhdistyksemme edustajan kanssa), sekä tuo eläimen Helsinki-Vantaan lentokentällä terminaalista tuloaulaan. Me autamme järjestelyissä niin pitkälle kuin mahdollista, sekä lähtö- että tulopaikassa. Lentokummina toimiminen on helppoa eikä siitä aiheudu Lentokummille kuluja. Rescue-yhdistykselle Lentokummit ovat korvaamaton apu.

• Lentokummin ilmoitettua mahdollisuutensa auttaa, yhdistyksemme yhteyshenkilö varaa eläimelle paikan lennolle, johon tarvitsemme ainoastaan Lentokummin lennon varaustiedot. Yleensä eläimet matkustavat ruumassa, mutta pieni, alle 8 kg painoinen eläin voidaan kuljettaa matkustamossa.

• Kreikan laki vaatii mikrosirun rekisteröinnin ja se tehdään Lentokummin nimiin. Mikrosirun rekisteröintiä varten tarvitsemme ainoastaan Lentokummin osoitetiedot, puhelinnumeron, passinumeron sekä syntymäajan.

• Eläin tuodaan lentokentälle lähtöpaikassa sekä sitä ollaan vastassa Helsinki-Vantaan lentokentällä, joten eläimen kuljetuksesta Lentokummin ei tarvitse huolehtia.

 

Ota yhteyttä jos voit olla mukana antamassa kodittomalle eläimelle mahdollisuuden omaan kotiin Suomessa lentokumminsa avustamana.

Kiitos, että autat meitä auttamaan.