Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Turvallisempi huominen Kreetan kulkukoirille ja kissoille. Liittymällä jäseneksi, autat kodittomia koiria ja kissoja Kreetalla.

ADOPTIO KREETALTA

Yhdistyksellämme on Ruokaviraston (ent. Evira) myöntämä Traces-lupa, joka mahdollistaa eläinten maahantuonnin Suomeen. Mikäli haluat adoptoida eläimen Kreetalta, voit olla yhteydessä meihin, niin kerromme lisää.

Olemme aloittaneet kesäkuussa 2017 eläinten kaupallisen tuonnin Suomeen.
Adoptio-ohjelmassamme
olevat koirat löydät Omaa kotia etsivät koirat -osiostamme  sekä facebookistamme.  Kaikki koirat tulevat luonnollisesti rokotettuna ja Traces-terveystodistuksilla.

Voit toimia myös sijaiskotina omaa lopullista kotia odottaville eläimille.
Ota yhteyttä yhdistykseemme, olemme erittäin kiitollisia avustasi.

 

Hard Luck Paws eläinsuojeluyhdistys auttaa kodittomia eläimiä Kreetalla ja muualla maailmassa tarpeen mukaan. Adoptoi kulkukoira Kreetalta.

 

Meille tulee aika ajoin kysymyksiä myös yksityisadoptoinnista. Yhdistyksemme pyrkii auttamaan ja neuvomaan myös näissä asioissa. Kreetalta voi tehdä yksityisadoption, joka onnistuu parhaiten siten, että varaa matkan Kreetalle ja tuo eläimen tarhalta mukanaan.

Tarhalla olevilla eläimillä on  yleensä tarvittavat rokotteet, sirut ja passit hankitaan ennen lähtöä.. Mikäli löydät Kreetan kadulta koiran ja haluat tuoda sen Suomeen, huomioithan tuontisäädökset, jotka löytyvät Ruokaviraston nettisivuilta. Mm. koiran tulee olla lähtömaassa 21 vrk rabiesrokotteen saatuaan. Lentokummia voitte itse kuuluttaa erilaisissa ryhmissä Facebook -sivuilla.

Neuvoja voimme antaa miten varmistutte turvallisesta ja vastuullisesta eläimen tuonnista sekä käytännön vinkkejä mistä voitte ostaa mm. lentomatkaan tarvittavia kuljetusboxeja. Voit kysyä myös mahdollisuuttamme lainata kuljetusboxia. Suosittelemme Ruokaviraston (ent. Evira) säännösten noudattamista ja eläinten vastuullista tuontia. On tärkeää, että koirat rokotetaan ja testataan erilaisilta taudeilta esim.Leishmania, Erchilia ja Anaplasmoosi.

Mietithän aina tarkasti omia resurssejasi eläintä adoptoidessasi. Riittävätkö aikasi ja taitosi eläimestä huolehtimiseen sen vaatimalla tavalla.

 

ADOPTIO-OHJELMASSAMME OLEVAT KOIRAT

Adoptoitavat eläimet löytyvät Omaa kotia etsivät koirat -sivuiltamme sekä myös Facebookistamme, jonne päivitämme tiedot ensimmäisenä. Voit käydä katsomassa tietoja myös sieltä.

Kodittomia eläimiä on tällä hetkellä myös yhteistyötahojemme tarhoilla Kreetalla. Tarhoilta tapahtuvat adoptiot ovat toistaiseksi yksityisadoptioita.

Yhdistykselle aiheutuu kuluja eläimen valmistelusta adoptoitavaksi. Näitä tulee muun muassa rokotuksista, ulkoloishäädöistä, ekinokokkihäädöstä, joka on matolääke sekä sirun asentamisesta ja passista. Lisäksi kustannuksia tulee myös lennoista, boxista, aikuisen koiran steriloinnista ja mahdollisesti myös muista kuluista. Tällä hetkellä adoptio-ohjelmassamme olevista koirista perittävä kulukorvaus on 490 €. Tuolla summalla katetaan aiemmin mainitut kulut. Koirat lennätetään Helsinkiin.

 

 

 

 

 

 

BELLA - AARRE JOKA LÖYTYI TARHALTA

Kuva Bella-koirasta tarhalta. Bella on pääosin ruskea väriltään, mutta kaulassa ja rinnassa on valkoista karvaa. Bellan korvat muistuttavat enemmän luppakorvia kuin pystykorvia. Ilme on iloinen ja hän katsoo suoraan kuvaajan kameraan. Alemmassa kuvassa Bella istuu isäntänsä sylissä katsoen telkkarista hiihtokilpailuja.

Aloimme mieheni kanssa käymään Kreetalla kolme vuotta sitten. Tutkin jo ennen ensimäistä matkaamme facebookista mahdollista koiratarhaa, jossa voisimme vierailla ja jonne voisimme viedä tarvikkeita. Alkuun olin yhteydessä tarhaan, joka oli Heraklionissa, mutta koska matkakohteemme oli Haniassa, oli tuo tarha liian kaukana. He olivat kuitenkin niin ystävällisiä, että antoivat Noah´s little Arkin yhteystiedot, joka sijaitsi Hanian tuntumassa ja oli siten meille sopivampi kohde.

Kävimme tarhalla tuolloin parikin kertaa. Mieheni kertoi sydämensä särkyvän, koska emme voineet adoptoida tarhalta ketään. Kotona meitä odotti jo kolme koiraa. Pystyimme kuitenkin auttamaan muilla tavoilla kuten olemalla koirien luona ja siten he saivat olla enemmän tekemisissä tuntemattomienkin ihmisten kanssa. Jatkoimme aina Kreetan matkoillamme tarhakäyntejä ja veimme kassikaupalla tavaraa aina mennessämme.

Vuonna 2014 matkustimme Kreetalle kolme kertaa ja joka kerralla kävimme myös tarhalla. Toisella matkustuskerralla, heinäkuussa, olimme sopineet jo ennakkoon treffit tarhalle. Keskustelimme pitkään eläinten tilanteesta Kreetalla. Tuolloin mieheni seisoi tarhan edessä olevalla kentällä ja veti koiria puoleensa kuin magneetti. Siihen sipsutteli varovasti tarkkaillen miestäni myös pieni ruskea “kettutyttö”. Minusta hän ei ollut pätkän vertaa kiinnostunut. Jatkoin juttelua kodittomien eläinten tilanteesta ja koira meni uudestaan arastellen mieheni luo ja kellahti selälleen. Koiralla näkyi tuolloin vielä tuore leikkuuarpi vatsassa. Tarhalla ihmeteltiin miten koira noin rohkeasti antautui miehelleni. Koiralla oli tyypillinen tarina. Hänet oli jätetty tarhan portille hylättynä ja peloissaan. Katsoin miestäni ja näin pienen välähdyksen hänen silmissään. 

Lähtiessämme tarhalta sanoin miehelleni, että on olemassa ihan pienen pieni mahdollisuus, että adoptoisimme tuon pienen “kettutytön” kolmen uroksemme seuraksi, tyttöhän oli leikattu. Ajoimme joitain kilometrejä uimarannalle ja päätimme, että se pieni “kettutyttö” lähtee meille Kainuun korpeen lauman uudeksi asukiksi. 

Alkoi asioiden järjestely ja sitten Bella-tyttö jo lähtikin mukaan kotimatkallemme. TUI Fly Nordic toimi todella nopeasti ja joustavasti varatessamme lentopaikkaa hänelle.  Tarhalta hoidettiin Bellalle passi valmiiksi ja kaikki sujui ongelmitta, kun ilmoitimme ajoissa suunnitelmistamme. Tarhalta saimme myös kuljetusboxin lainaan, jonka palautimme syksyllä takaisin. Tarhalla olevat koirat ehditään pääsääntöisesti rokottaa ja meidänkin Bella oli matolääkettä vaille valmis adoptoitavaksi. 

Lentomatkan jälkeen lentoboxista tuli ulos kovin kovin arka tyttö, joka hädintuskin uskalsi ulos laatikosta. Kotiin päästyämme huomasimme, että uusi perheenjäsenemme olikin varsin kiltti kotikoira. Sisäsiisti ja oppivainen ja aivan täysivaltainen lauman jäsen. Ihmeissään kaikesta uudesta, mutta silti niin iloinen ja touhukas tyttö. Joissain tilanteissa tuo arkuus vielä tulee esille, mutta enää melko harvoin. Olen huomannut, että välillä hän katselee sivusilmällä meitä ihmisiä ja näyttää hyvinkin mietteliäältä ja viisaalta. Bella-tyttömme on kyllä hurmannut kaikki ne, jotka hänet on tavanneet. Minä en vaihtaisi häntä miljooniinkaan euroihin, hän on oikea aarre.

 

SIA - TYTTÖ SAI IHANAN KODIN SUOMESTA

Kreetalta adoptoitu Sia-koira nauttii elämästään Suomessa uudessa kodissaan.

Sia pääsi uuteen kotiin sunnuntaina 27.3.2016 kahden muun kreetalaisen hauvelin Ruutin ja Indyn kanssa. Uuden omistajan poika Juho toi koirat Haniasta ja Sia tuli reippaana kuljetusboksista ulos Helsinki-Vantaan kentällä. Se loikkasi reippaasti autoon ja kotimatka sujui hienosti uuden maman kyljessä takapenkillä.

Tutustuminen perheen vanhempaan koiraan Kokeen tapahtui ulkona kotipihalla eikä Sia arastellut uutta veljeään ollenkaan. Sisällä uudessa kodissaan tyttö nuuhki tarkasti kaikki paikat. Tämän tutustumisen jälkeen Sia pääsi pesulle, jonne tyttö houkuteltiin namipalojen avulla. Sia ei ollut kovin ihastunut pesusta, mutta sieti sen kuitenkin hienosti. Tämän jälkeen se sai ruuan ja valitsi nukkumapaikakseen omistajansa sängyn.

Sian ja Koken yhteinen ulkoiluttaminen on sujunut melko hyvin, kunhan omistaja vain pitää huolen ettei jää eri suuntiin lähtevien koirien hihnojen väliin. Sia kulkee hihnassa melko hienosti, tosin ehkä johtuen innokkuudesta tutustua kaikkeen, se kuitenkin vetää välillä. Kaikki ohi kulkevat aikuiset ihmiset kiinnostavat Siaa ja se haluaisi päästä tutustumaan heihin. Sia on päässyt myös tutustumaan toisiin koiriin. Se vähän pelkää rattaissa istuvia kovaa huutelevia lapsia ja pelkoa on aiheuttanut vanhempi rouva, jolla oli kävelykeppi. Sia arasteli tätä rouvaa niin paljon, että se lähti pontevasti kiskomaan omistajaansa toiseen suuntaan katsoen välillä taaksepäin, nousten takajaloilleen ja muristen. Sian uudella kotiseudulla oli keväällä runsaasti kaneja, joiden perään tyttö on innoissaan säntäillyt ja säikytellyt niitä karkuun.

Alkuun Sia ei haukkunut ollenkaan ja omistaja olikin ajatellut, että osaako se edes. Nykyään ääni on kyllä jo löytynyt. Yhdessä Koke-veljen kanssa koirat ryntäävät haukkuen eteisen ovelle, jos vain rapusta tai asunnon alapuolella olevasta autotallista kuuluu pieninkin ääni.

Sia nukkuu omistajansa sängyssä kiinni hänen kyljessään. Välillä pikku tassu on omistajan olkapäällä ja pusujakin Sia jakelee auliisti. Se on hyvin hellyydenkipeä ja omistaja yrittääkin jakaa rapsutuksia ja silityksiä tasapuolisesti kummallekin koiralleen.

Sia on sisäsiisti, eikä se ole tehnyt tarpeitaan kertaakaan sisälle uuteen kotiinsa. Eräänä aamuyönä Sia oli hypännyt sängystä, säntäillyt edes takaisin ja tullut omistajansa viereen vinkumaan. Omistaja oli uskonut Siaa ja päästänyt tämän ulos. Sen vatsa olikin ollut hieman sekaisin. Viisas tyttö, kun osasi itse pyytää ulos.

Sia on innokas leikkimään. Leluja ei voi kuitenkaan ainakaan vielä pitää jatkuvasti esillä, ettei uuden veljen kanssa tulisi kiistaa leluista. Omistaja onkin pitänyt koirille leikkihetkiä, jolloin kaikilla on ollut hauskaa. Sia on oikein ketterä ja nopea tyttö.

Ruuan kanssa Sia ei turhia kursaile. Ruokaa odottaessaan se vinkuu ja välillä hyppelee takajaloillaan. Koska Sia on hyvä syömään, se näyttää tällä esimerkkiä myös Koke-veljelleen. Ruokakupit tyhjennetään viimeistä murua myöten ja lopuksi nuollaan vielä toisenkin ruokakuppi.

Kaverukset ovat olleet myös kahdestaan kotona muutaman tunnin ajan. Ensimmäisellä kerralla omistajan naapuri oli käynyt katsomassa miten koirilla sujui ja hyvin ja rauhallisestihan niillä oli mennyt. Kun omistaja oli tullut kotiin, oli hänen makuuhuoneen kaapista otettu toinen lampaankarvainen tossu ja siitä nyhdetty runsaasti karvaa irti. Tossu oli kuitenkin säilynyt ehjänä. Omistaja uskoo, että Koke kaivoi tossun kaapista ja Sia hoiti karvan nyhtämisen. Vastaisuudessa makuuhuoneen ovi pysyy suljettuna silloin, kun koirat ovat kahdestaan kotona. Olohuoneen puista sohvapöytää Sia on rouskutellut kulmista. Omistaja hankasi niihin ensin sitruunaa, mutta koska sen teho katosi parissa päivässä, laitettiin tilalle ”Hajut pois” suihketta. Näin on sohvapöytä säästynyt enemmältä rouskuttelulta.

Sian iltalenkit olivat alkuun vielä lyhyitä, koska tyttö selvästi arasteli pimeää ja säikkyi pimeässä kuuluvia ääniä. Ajan kuluessa rohkeus lenkkeillessä on lisääntynyt mukavasti kuten myös lenkkien pituus. Sia menee mielellään haistelemaan muita koiria, mutta ensin hyvin varovasti. Koirapuistossakin tyttö on viihtynyt hyvin ja leikkinyt erityisesti yhden itsensä kokoisen tyttökoiran kanssa.

Sia on Suomessa lisääntyneen ulkoilun myötä alkanut nyt ontua ja omistaja käytti sen ortopedin vastaanotolla. Ortopedi suositteli vahvasti, että Sian toiseen etujalkaan jäänyt vanhan murtuman aiheuttama virheasento korjattaisiin leikkauksella. Leikkauksen ansiosta jalan asento saataisiin korjattua eikä siihen pääsisi kehittymään nivelrikkoa. Sia-tytön tassuun tehtiin korjausleikkaus syksyllä 2016.

Tässä vähän Sia-tytön kuulumisia. Sian uusi omistaja on hyvin onnellinen tästä kreetalaisesta tyttösestä ja tyytyväinen siitä, että hänen koiransa tulevat oikein hyvin toimeen keskenään, eikä suurempaa draamaa ole ollut.